VIDEO Povestea lui nea Ion, bătrânul pentru care s-a făcut chetă pe Facebook. Câţiva tineri inimoşi i-au dat o casă, după ce locuinţa lui a ars acum 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân care locuia în Bucureşti, într-un adăpost improvizat din cartoane şi scânduri vechi, a avut parte de surpriza vieţii lui, după ce mai mulţi tineri au pornit o campanie pe Facebook pentru a-l ajuta. Cu banii strânşi de la oamenii cu suflet, bătrânul a primit un container în care să locuiască, mâncare şi mobilă, însă următorul pas constă în construirea unui gard tot cu ajutorul oamenilor care vor să-l ajute.

Nea Ion Negrilă, aşa cum îi spun cei care locuiesc pe strada Grapei din Ferentari, locuieşte de aproximativ 20 de ani într-o casă improvizată din cartoane şi scânduri vechi îmbibate în apă de ploaie şi praf. Cei din zonă spun că nu este un necunoscut, ci un bărbat cunoscut în Ferentari pentru cum a reuşit să treacă peste incendiul care i-a mistuit locuinţa şi s-o ia de la capăt, punând material peste material ca să-şi construiască un nou adăpost, chiar în locul în care era odată casă lui.

Cum l-au salvat câţiva tineri din Bucureşti pe un bătrân care de 20 de ani locuia printre cartoane şi scânduri

Filmuleţul poate fi vizionat şi pe Youtube 

Bărbatul a avut o viaţă cât se poate de normală, povestesc vecinii de stradă, şi a lucrat multă vreme la o fabrică de pile. Uşor-uşor a început să aibă probleme cu soţia lui şi de atunci viaţa bărbatului avea să ia o întorsătură neaşteptată. Pe lângă problemele pe care le avea în familie, la un moment dat s-a izbit cu toată puterea de o încercare care urma să îi transforme pereţii casei în cartoane, iar tavanul într-o combinaţie de lemne pe care au fost aşezate cu grijă pietre grele. La fel ca necazurile care i-au mistuit existenţa zi de zi în ultimii 20 de ani. Un incendiu puternic i-a ars casa în care se afla agoniseala de-o viaţă, dar şi puterea de a-şi reabilita locuinţa distrusă de flăcări. 

Container în loc de casă

Se obişnuise să trăiască din mila celor care îl cunoşteau. Din când în când vecinii de stradă îi aduceau o farfurie de mâncare şi îi mai ţineau de urât câteva minute. În restul timpului, nea Ion Negrilă stătea în locuinţa împrovizată din cartoane şi scânduri aşteptând să mai treacă încă o zi din viaţa lui. Apoi, a apărut o rază de speranţă. Mai mulţi tineri din Bucureşti s-au gândit să îi dea o mână de ajutor bătrânului şi să îi schimbe radical viaţa în momentul în care omul nici măcar nu putea să se mai gândească la minuni.

image

Aici a locuit până ieri bătrânul FOTO Facebook Laurenţiu Croială

S-au mobilizat pe Facebook, povesteşte unul dintre tinerii care i-au dat o mână de ajutor bătrânului, şi au început să anunţe în strânga şi în dreapta că au nevoie de bani pentru a-l ajuta pe un bătrân să trăiască în condiţii decente. „La început nu am primit ajutor, dar la un moment dat, când începuse să ningă în Bucureşti, Laurenţiu Croială a pus pe Facebook nişte poze cu bătrânul şi a scris acolo că şi aici (n.r. în locuinţa bătrânului) urmează să ningă. Şi aşa au început oamenii să se mobilizeze şi să dea bani“, povesteşte un tânăr din Bucureşti implicat în campania organizată pe Facebook. 

image

Casa bătrânului a fost mistuită de flăcări acum aproximativ 20 de ani FOTO Facebook Laurenţiu Croială

Au reusit să strângă peste 800 de euro de la oamenii cu suflet mare care au vrut să-l ajute pe bătrân, iar următorul pas a fost să cumpere o rulotă. Între timp, rulota s-a vândut – spre norocul tinerilor – dar un alt om dispus să-l ajute pe bărbat i-a donat acestuia un container care a fost reabilitat cu banii destinaţi pentru rulotă. Timp de două săptămâni tinerii au lucrat la îmbunătăţirea containerului, o altă tânără a cumpărat mobilă, şi ieri, 22 noiembrie, bărbatul a reuşit să se mute în noua lui casă, amplasată la doar câţiva metri de locul în care şi-a petrecut viaţa. 

image

Aşa arată interiorul containerului în care locuişte de ieri bătrânul FOTO Facebook Laurenţiu Croială

Pasul următor: gardul

Zonă în care stă bătrânul este cunoscută ca fiind una destul de rău famată şi ca să nu se mai confrunte cu situaţii neplăcute în care necunoscuţi intră peste el în locuinţă, tinerii care s-au ocupat de campania făcută pentru bătrân susţin că acesta are nevoie de un gard care să împrejmuiască containerul care i-a devenit de ieri casă. Până în acest moment s-au strâns peste 600 de euro, urmând ca de luni tinerii din Capitală să înceapă să lucreze la gardul bătrânului. 

Cei care vor să doneze bani pentru a-l ajute pe bătrân în continuare o pot face aici: Cont Paypal -  catalin.oprea@gmail.com, RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Ştefan Niculae. 

Citeşte şi: 

FOTO Povestea lui Hagi Lăcătuş, copilul şarmant care vinde trandafiri roşii în Centrul Istoric al Capitalei

„Separatiştii” din Bucureşti - oamenii care şi-au construit propriul „orăşel”: cabane fără autorizaţie, teren furat, lumină improvizată. Edilii nu ştiu nimic

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite