VIDEO Un poliţist local din Sectorul 3, filmat când loveşte în burtă un minor în parcul IOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi copii prinşi de poliţia locală sector 3 când pescuiau ilegal în lacul din Parcul IOR din Capitală au fost reţinuţi. În imaginile surprinse de unul dintre adolescenţi se vede cum un poliţist local îl lovşte în stomac pe celălalt copil.

UPDATE Poliţiştii vor fi cercetaţi disciplinar. 


„Mai eşti, mă, şmecher? Dacă fugi îţi rup picioarele“, îi spune băiatului unul dintre poliţişti, iar altul îi dă un pumn în stomac. 

Întrebat de ce l-a lovit, poliţistul se uită în telefon şi spune că „nu a dat nimeni“

Citeşte şi Medicul Simona Tivadar reacţionează în cazul copilului lovit de un poliţist local din Sectorul 3

Pentru că băiatul care filma atrăgea atenţia oamenilor din parc, o poliţistă îi spune să nu mai facă gălăgie şi mai bine să filmeze peştii pe care i-au prins ilegal. 

Până în urmă cu doi ani, cei doi băieţi au locuit în Delta Văcăreşti, într-o baracă improvizată, alături de familia care numără 16 membri. 

„Joacă teatru“, îi răspunde poliţista unei persoane care trecea prin zonă.  

„Azi, Rică şi Vali - doi dintre copiii din Deltă - au fost bătuţi şi legaţi cu cătuşele de un coş de gunoi de către Poliţia Locală Sector 3 pentru că au prins patru peşti în parcul IOR.

Vom depune plângere penală împotriva instituţiei care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă.

Dacă e cineva printre voi care ne poate consulta în legătură cu procedurile legale, vă rog să-mi trimiteţi un mesaj privat.

Mă gândeam că ăsta nu e un caz izolat şi că aşa arată realitatea pentru sute de mii de români care trăiesc în sărăcie şi n-are cine să le aibă de grijă, să le ia apărarea. Doar că pumnul ăla dat de brută în copil (la secunda nouă) e, de fapt, realitatea noastră, a tuturor celor care ne încăpăţânăm să mai trăim în statul ăsta devastat. Tot pumn e şi ăla când te duci la instituţii de stat şi stai cu orele la cozi, scatoalcă e şi când te infectează bacteriile în spital, când cade acoperişul şcolii peste copil sau când îţi iei jet paralizant de la jandarm. Niciodată n-am fost mai dezamăgit de locul în care trăiesc.”, scrie jurnalistul Radu Ciorniciuc pe pagina sa de Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite