VIDEO Încă un dezastru descoperit de Protecţia Consumatorului. Produse expirate şi mizerie de nedescris în Piaţa Delfinului. Ce măsuri s-au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Protecţiei Consumatorului din secţia Bucureşti-Iflov au efectuat noi acţiuni de control a comercianţilor de produse alimentare şi articole textile din Piaţa Delfinului. Aceştia au descoperit produse alimentare expirate, cu provenienţă nedocumentată şi o stare deplorabilă a igienei din spaţiile unde erau depozitate alimentele.

Nu mai puţin de 30 de acţiuni de control au fost efectuare de inspectori în Piaţa Delfinului. Cunatumul celor 36 de amenzi aplicate a ajuns la 282.500 de lei, retrăgând-se de la comercializare o cantitate de 1.034,765 kg si 12 L produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei, si s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare in valoare de 105.127,4‬ lei.

    

„Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu data limită de consum depăşită; produsele nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; conditii de depozitare necorespunzatoare; produsele nu erau însoţite de documente de provenienţă; schimbarea starii termice a produselor; igiena si spatii de depozitare necorespunzatoare”, arată comunicatul ANPC.

Cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 magazine si o măsura de incetare a practicii comerciale inselatoare. De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.

Verificarea produselor nealimentare:

Au fost verificati un numar de 10 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate la comercializare un număr de 3.364‬ produse nealimentare (produse textile, paltoane, bluze, fuste, caciuli, sosete, pulovere, bustiere), în valoare de 105.127,4 lei, la care s-au constatat urmatoarele deficiente: lipsă traducere în limba română a compozitiei fibroase, lipsa etichetare produse.

 Verificarea produselor alimentare:  

Au fost verificaţi un număr de 19 operatori economici care comercializau produse alimentare, ocazie cu care au fost identificate la comercializare diferite produse alimentare    ( jumari, slanina, carnati, cascaval afumat, smantana, urda, branza) cu data limita de consum depasita; produse depozitate in conditii necorespunzatoare; comercializare de peşte neetichetat în totalitate şi fără documente de provenienţă; comercializare diverse produse alimentare (carnati, mici, carne) fara elemente de identificare si caracterizare, dar si fara termene de valabilitate; depozitare necorespunzatoare direct pe paviment.

Controalele dispuse în cazul comercianţilor din Piaţa Delfinului sunt doar cele mai recente dintr-un val de acţiuni ale ANPC-ului în Bucureşti. În urma acestora, restaurante cunoscute din Capitală, precum La Cocoşati sau La Gil s-au văzut cu lacăt pe uşă în urma descoperirii mai multor probleme în bucătăriile acestora. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite