VIDEO Încă un dezastru descoperit de Protecţia Consumatorului. Produse expirate şi mizerie de nedescris în Piaţa Delfinului. Ce măsuri s-au luat

VIDEO Încă un dezastru descoperit de Protecţia Consumatorului. Produse expirate şi mizerie de nedescris în Piaţa Delfinului. Ce măsuri s-au luat

Controale ANPC în Piaţa Delfinului, foto captură video

Inspectorii Protecţiei Consumatorului din secţia Bucureşti-Iflov au efectuat noi acţiuni de control a comercianţilor de produse alimentare şi articole textile din Piaţa Delfinului. Aceştia au descoperit produse alimentare expirate, cu provenienţă nedocumentată şi o stare deplorabilă a igienei din spaţiile unde erau depozitate alimentele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 30 de acţiuni de control au fost efectuare de inspectori în Piaţa Delfinului. Cunatumul celor 36 de amenzi aplicate a ajuns la 282.500 de lei, retrăgând-se de la comercializare o cantitate de 1.034,765 kg si 12 L produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei, si s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare in valoare de 105.127,4‬ lei.
    
„Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu data limită de consum depăşită; produsele nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; conditii de depozitare necorespunzatoare; produsele nu erau însoţite de documente de provenienţă; schimbarea starii termice a produselor; igiena si spatii de depozitare necorespunzatoare”, arată comunicatul ANPC.
 
Cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 magazine si o măsura de incetare a practicii comerciale inselatoare. De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.
 
Verificarea produselor nealimentare:
 
Au fost verificati un numar de 10 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate la comercializare un număr de 3.364‬ produse nealimentare (produse textile, paltoane, bluze, fuste, caciuli, sosete, pulovere, bustiere), în valoare de 105.127,4 lei, la care s-au constatat urmatoarele deficiente: lipsă traducere în limba română a compozitiei fibroase, lipsa etichetare produse.
 
 Verificarea produselor alimentare:  
 
Au fost verificaţi un număr de 19 operatori economici care comercializau produse alimentare, ocazie cu care au fost identificate la comercializare diferite produse alimentare    ( jumari, slanina, carnati, cascaval afumat, smantana, urda, branza) cu data limita de consum depasita; produse depozitate in conditii necorespunzatoare; comercializare de peşte neetichetat în totalitate şi fără documente de provenienţă; comercializare diverse produse alimentare (carnati, mici, carne) fara elemente de identificare si caracterizare, dar si fara termene de valabilitate; depozitare necorespunzatoare direct pe paviment.
 
Controalele dispuse în cazul comercianţilor din Piaţa Delfinului sunt doar cele mai recente dintr-un val de acţiuni ale ANPC-ului în Bucureşti. În urma acestora, restaurante cunoscute din Capitală, precum La Cocoşati sau La Gil s-au văzut cu lacăt pe uşă în urma descoperirii mai multor probleme în bucătăriile acestora. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: