VIDEO Imagini color cu Bucureştiul anului 1961. Filmuleţul a fost publicat de British Pathé

VIDEO Imagini color cu Bucureştiul anului 1961. Filmuleţul a fost publicat de British Pathé

Bucureştenii sunt prezentanţi în timp ce se distrează la piscină FOTO Captură YouTube

British Pathé, o companie care produce documentare şi reportaje de ştiri, a urcat peste 3.500 de ore de arhive istorice pe canalele sale de YouTube, organizate atât istoric, cât şi tematic. Printre filmuleţele făcute publice se numără şi un clip care surprinde Bucureştiul anului 1961 în imagini color.

Ştiri pe aceeaşi temă

În unul dintre filmuleţele postate pe YouTube apare Capitala anilor '60, cu o imagine diferită faţă de ceea ce cunoaştem şi vedem noi astăzi. Bucureştiul este prezentat ca un oraş al florilor, iar în imagini sunt prezentaţi oamenii care vin să cumpere fructe şi legume din pieţele amenajate în oraş. De asemenea, sunt prezentate şi fragmente cu bucureşteni care ies să se relaxeze la piscină şi care aleg să se joace în bazin cu mingea.

Pathe a fost lansat în 1896 la Paris de către Charles Pathe şi a venit în Marea Britanie în 1910. Practic, a inventat ştirile moderne şi modul cum arată materialele de presă actuale prin documentare şi reportaje. Pathe a fost vândut de multe ori, dar în 2009 a devenit arhivă independentă. După doi ani a deschis un canal de YouTube şi astăzi a anunţat momentul cel mare - 3.500 de ore de filmare disponibilă online.

“Speranţa noastră este ca oricine are un calculator sau un telefon mobil să se bucure de imaginile acestea. Arhiva este o comoară istorică şi culturală care nu trebuie uitată. YouTube a părut cea mai bună metodă ca să ne asigurăm că nu uităm”, a spus Alastair White de la British Pathe pentru “The Daily Telegraph”.
 
Pe aceeaşi temă:
 

 

citeste totul despre: