FOTO VIDEO „Tribul”, cea mai frumoasă afacere pe bicicletă. Curierat pe două roţi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşii pe bicicletă se pregătesc să pornească la treabă. FOTO Bogdan Păvăloi
Poştaşii pe bicicletă se pregătesc să pornească la treabă. FOTO Bogdan Păvăloi

Băieţii de la „Tribul" nu sunt doar o gaşcă de biciclişti haioşi, ci sunt chiar un spirit. Dincolo de aplecarea lor pentru transportul alternativ, ei oferă o variantă interesantă şi rapidă de livrare a coletelor. În aproximativ o oră ei pot duce în toate colţurile Bucureştiului orice colet de dimensiunea unui rucsac. La începutul toamnei, reporterii adevarul.ro au stat de vorbă cu băieţii de „Tribul“ şi vă spun şi vouă povestea lor.

Insipirat de firmele de curierat rapid pe bicicletă din afară,  Ariel Constantinof s-a gândit să implementeze o astfel de afacere şi în Bucureşti. De la o simplă idee de „afacere” până la materializarea ei nu a fost decât un pas. În jurul lui a ţesut o întreagă reţea de curieri, din comunitatea bicicliştilor bucureşteni, care au rezonat cu ideea lui.

„Tribul" a început ca o pasiune şi mai puţin ca un bussines, băieţii au vrut să demonstreze bucureştenilor că bicicletă este utilă pentru mai multe activităţi, decât pentru distracţie. Ei consideră afacerea lor un business social, deoarece o parte din bani o donează pentru a ajuta şi dezvolta comunitatea bicicliştilor din Bucureşti.

După numai un an, comenzile lor s-au  mărit considerabil, iar treaba este pe drumul cel bun, însă principala problemă cu care se confruntă „Tribul” o reprezintă mentalitatea şi încrederea pe care o au oamenii din Capitală în serviciile lor. „Este prima dată când cineva îţi promite că livrează un colet în aproximativ o oră de la preluarea lui pentru un tarif foarte mic comparativ cu cei care livrează cu maşinile”, explică Ariel Constantinof, fondatorul “Tribul”.

Membrii „Tribul” vin din medii diverse, însă împărtăşesc o pasiune comună şi anume ciclismul. Unii dintre ei sunt studenţi, alţii au terminat o facultate şi se dedică în totalitate „tribului“. De exemplu, Bogdan, un membru vechi, are propria afacere. El este croitor de meserie şi creează la comandă şepci, pălării, genţi şi alte obiecte vestimentare. Tot el a creat genţile personalizate în care „poştaşii pe bicicletă“ cară coletele.


Cătălin, un alt membru al "Tribului", este kinetoterapeut, dar nu profesează pentru că oferta de muncă pe acest segment nu este foarte generoasă cu el. "Aşa că îi dău tare cu «Tribul»", spune amuzat Cătălin.

Oamenii au prins încredere în serviciile lor şi îşi lasă produsele pe mâna lor, astfel "Tribul" a ajuns să colaboreze cu firme prin intermediul cărora livrează produsele lor clienţilor.

„Sunt nişte băieţi foarte de treaba şi respectuoşi. Livrăm aproape zilnic cu ei şi întotdeauna pachetele ajung la timp”, a spus o vânzătoare a unui magazin care colaborează cu „Tribul“. Pe lângă colete, oamenii pot trimite prin intermediul lor acte sau facturi. În caz că ţi-ai uitat laptopul, telefonul, încărcătorul acasă ei sunt soluţia perfectă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite