VIDEO Controale la Piaţa Obor din Capitală: peştele şi carnea, păstrate printre excremente de şoareci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Inspectorii  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat duminică dimineaţa o acţiune de control în hala veche a Pieţei Obor din Capitală cu scopul de a verifica modul în care comercianţii ţin şi vând produsele. Aceştia au descoperit mai multe nereguli care pun în pericol sănătate consumatorului.

Inspectorii din cadrul  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descins duminică dimineaţa la Hala Obor din Capitală. Conform imaginilor realizate în timpul controlului, inspectorii ANPC au descoperit mai multe produse congelate din peşte şi carne care erau ţinute în condiţii improprii, în mizerie şi la temperaturi mari. Mai mult, inspectorii au găsit inclusiv excremente de şoareci în locurile în care erau păstrate produsele din carne şi peşte, informează news.ro

Imaginile din timpul controlului arată că peşte alterat era pregătit pentru vânzare într-o încăpere insalubră. De asemenea, un angajat a fost surprins chiar în momentul în care tăia peştele deşi era evident că era impropriu consumului. 

„Lucrurile nu sunt în regulă. Hala este depăşită atât din punct de vedere al curăţeniei dar şi al calităţii. Lucrurile sunt peste puterea noastră de imaginaţie. Cantităţile însemnate excremente de şobolani pe care le-am filmat arată că această zonă este infectată. Vitrinele sunt de prea mult timp în folosinţă”, a spus şeful ANPC, Horia Constantinescu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite