VIDEO Centrul Vechi: discotecă în aer liber

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea de a închide terasele din Centrul Vechi la ora 24.00 i-a nemulţumit pe mulţi. Aceştia uită însă că majoritatea barurilor încalcă grav legea aproape zilnic - dau muzica la maximum, scot boxele afară şi îşi întind mesele pe toată strada.

10 februarie 2013 - între 1 şi 3 noaptea:

   

Cam aşa arată o seară de iarnă în centrul vechi. Vara e şi mai rău.

N-am nicio problemă cu faptul că terasele sunt deschise până la 5 dimineaţa, din partea mea le pot ţine deschise non stop, oricum avem legi care permit aproape orice, dar e o mare diferenţă între a ţine o crâşmă deschisă şi între a transforma o zonă întreagă în club de noapte. Karaoke în aer liber (vara, evident) boxe scoase afară şi date la maximum, DJ care urlă la microfoane, mese pe toată strada.

La Londra pub-urile, marea majoritate, se închid la ora 23.00. Uşile se închid de pe la 22.30 şi la 23.00 eşti invitat afară. Dar mai am bere! Îmi pierd licenţa. Scurt. Altele se închid chiar la ora 22.00. Fumatul e intezis în toate barurile/restaurantele deci cine vrea să fumeze iese afară. În centru cu paharul în mână, în alte zone e interzis să bei pe stradă deci ieşi doar să tragi un fum. Şi nu oriunde, ci doar în spaţiul delimitat. Dacă îl depăşeşti un domn, angajat special pentru asta, vine şi te anunţă civilizat că ai intrat pe spaţiul public, e interzis, îmi pierd licenţa. Şi rar se aude vreun sunet după uşile închise.

Am prins câteva festivaluri ale muzicii la francezi, în Sud. Concertele se terminau la maximum 23.00. Iar la baruri/restaurante/terase nu se aude niciun bas, cel mult o piesă în surdină. Şi dacă, tot cu vreo ocazie rară, sărbătoarea muzicii sau zilele oraşului, barurile aduc formaţii, spectacolul se termină la ora 20.00. Scenele, asamblate astăzi, erau desfiinţate tot astăzi după aproximativ două ore de concert.

În Viena terasele sunt deschise între 1 martie şi 15 noiembrie, între orele 8.00 şi 23.00, între 9.00 şi 22.00 dacă sunt în curţi interioare, sau până la 2.00 noaptea, restaurantele şi cafenelele. Pietonilor trebuie să le rămână la dispoziţie un spaţiu de minimum doi metri (mai multe informaţii AICI).

Or fi englezii/francezii/vienezii mai civilizaţi? Nu ştiu, probabil însă că legile chiar se aplică.

Art. 3. - Constituie contravenţie săvarşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise in astfel de condiţii incat, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor intre orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuinţele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat in imediata vecinătate a acestora;

(Legea 61/1991 (r3) din 27/09/1991 republicata la 31/01/2011 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice/ sursa:avocatura.com)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite