VIDEO „Cei frumoşi” de la Suede au făcut un concert 100% british. Final torenţial la Arenele Romane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O oră de rock alternativ cu Brett Anderson şi colegii săi, doar de atât au avut parte bucureştenii aseară, la Arenele Romane. Show-ul bitanicilor a început la ora 21.20, cu piesa „This Hollywood Life”, de pe albumul „Dog Man Star”. 

VIDEO Suede, pionierii britpop-ului, cântă la Arenele Romane. Vezi aici când se deschid porţile pentru public

EVENIMENTE Dacă e iunie, sunt show-uri incendiare

VIDEO Impresii de la primul concert Roxette la Bucureşti. Suedezii au dat "like" fanilor bucureşteni

Îmbrăcaţi în negru, muzicienii au făcut un show complet, elegant, stilat, emoţionant şi, mai ales, profesionist. Muzica a fost de ajuns, iar Brett Anderson a fost într-o formă de zile mari. De cealaltă parte a scenei, un public de calitate, cunoscător, care „a replicat” cântând refrene şi aplaudând. „Foarte energic. Ca orice artist britanic ce se respectă a făcut un show excelent. Iar vocea, de nota zece. Pentru mine a fost o revelaţie”, a declarat Liana, o tânără de 29 de ani.



Poate singura neînţelegere a serii a fost între Brett şi al său stativ care, în repetate rânduri, a refuzat să susţină microfonul. Dar asta nu a compromis în niciun fel spectacolul. Pe final de „Trash” şi la „Filmstar”, britanicul s-a răzbunat: a făcut din microfon lasou, dând însă ceva emoţii spectatorilor din primele rânduri. 

Decorul a fost asemănător cu cel din videoclipul piesei „Animal Nitrate” – falduri din lumini şi cam atât. Fără artificii sau explozii, trupa şi-a păstrat reputaţia.

Brett Anderson la Bucureşti



Emoţia publicului s-a simţit din plin odată cu acordurile de pian ale piesei „By The Sea”. A urmat „Can’t Get Enought”, în care Brett „s-a simţit real” şi i-a îndemnat pe bucureşteni: „Cântaţi!”. „Cântaţi pentru mine!”, le-a spus el fanilor şi a început „Wild Ones”, interpretată de pe marginea scenei. La „Beautiful Ones” refrenul a aparţinut  publicului.

Singura piesă de la bis a fost „Saturday Night” (ora 22.20) care i-a făcut fericiţi mai ales pe cei prezenţi în primul rând, pentru că Brett a coborât de pe scenă şi le-a strâns mâinile.

Tot „Saturday Night” a stârnit o ploaie londoneză peste Arenele Romane, o ploaie care pe mulţi i-a inspirat. Unii au dansat printre stropii grei, iar alţii s-au adăpostit prin cotloanele Arenelor. Deşi obişnuiţi cu astfel de fenomene meteo, staff-ul Suede a privit de pe scenă spectacolul naturii şi nu a pierdut ocazia de a fotografia decorul.

Alături de colegii săi – Richard Oakes, Neil Codling, Mat Osman şi Simon Gilbert, Brett Anderson a adus la Bucureşti o parte din spiritul britpop, din sound-ul inconfundabil, bifând unul dintre cele mai bune concerte care au avut loc în Capitală.

Suede



Suede este una dintre cele mai importante şi influente trupe de britpop ale anilor '90. Succesul le-a fost confirmat printr-un disc de platină şi două de aur. Formaţia s-a destrămat în 2003, dar şapte ani mai târziu artiştii au hotărât să o ia de la capăt şi, de atunci, sunt în turneu, din care a făcut parte şi concertul de la Bucureşti.

Suede 2
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite