VIDEO Călători rămaşi blocaţi într-un autobuz Otokar. „Fără motor, fără curent, fără presiune hidraulică, fără sistem de deschidere de urgenţă a uşilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii au rămas blocaţi într-un autobuz Otokar FOTO Facebook
Călătorii au rămas blocaţi într-un autobuz Otokar FOTO Facebook

Călătorii dintr-un autobuz turcesc achiziţionat recent de Primăria Capitalei şi intrat în dotarea RATB au rămas pentru câteva minute prizonieri în mijlocul de transport în comun.

Un autobuz Otokar din flota recent achizionată de Primăria Bucureşti s-a defectat în trafic în cursul zilei de marţi, 22 ianuarie.

Un călător aflat în autobuzul pus în circulaţie pe linia 137 a filmat momentul în care automobilul a rămas imobilizat total în zona Răzoare-Cotroceni, potrivit afirmaţiilor făcute pe Facebook de autorul filmării.

În imagini se poate observa cum o femeie s-a străduit să deschidă forţat una dintre uşile de acces, în condiţiile în care inclusiv sistemul hidraulic a cedat complet.

Şoferul transmite dispeceratului ceea ce s-a întâmplat, iar pe feţele unor călători se poate citi panica. Potrivit autorului postării, autobuzul s-a mai defectat şi cu puţin timp înainte, când motorul s-a oprit din senin şi a fost repornit cu greu de către şofer.
 

„Prizonieri într-unul dintre noile autobuze bucureştene, pe linia 137, astăzi 22 ianuarie in jurul orei 12!!! Primele semne au apărut la semafor în zona Podului Eroilor, total întâmplător odată cu urcarea unei echipe de controlori, când s-a oprit motorul. După 3-4 minute de încercări reporneşte, dar frânele rămân blocate încă vreo 2 minute. Totul revine la normal dar nu pentru mult timp. În zona Răzoare - Cotroceni îşi dă obştescul sfârşit - fără motor, fără curent, fără presiune hidraulică, fără sistemul de deschidere de urgenţă a uşilor!“, a spus Cristi Roşu, autorul postării pe Facebook.

Noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei au fost subiectul ştirilor negative încă dinainte de intrarea lor pe traseu, la 1 decembrie 2018: şoferii nu aveau loc în scaun, iar autobuzele nu sunt dotate cu manetă pentru retarder lângă volan. După punerea în circulaţie, problemele semnalate au fost: blocarea uşilor de acces, oprirea autobuzelor în trafic din cauza unor probleme electrice. Cel mai cunoscut caz de defectare a unui autobuz este cel în care un furtun al instalaţiei de încălzire s-a spart, iar podeaua autobuzulului a fost inundată cu apă fierbinte.

Pe 31 octombrie 2018, au ajuns la autobaza Titan din Bucureşti primele 20 de autobuze din cele 400 contractate de Primăria Capitalei de la productărul turc Otokar, în urma unei licitaţii. Potrivit graficului, până la sfârşitul anului 2018 au fost livrate încă 80 de unităţi, iar în 2019 ar urma să ajungă la Bucureşti şi celelalte 300 de autobuze.

Investiţia anunţată de Primăria Bucureşti pentru achiziţionarea noilor autobuze se ridică la 100 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite