VIDEO Cum va arăta noua staţie de metrou din Berceni. Două asocieri au depus oferte să o construiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect pentru noua staţie de metrou
Proiect pentru noua staţie de metrou

Două asocieri de companii au depus oferte să construiască noua staţie de metrou din Berceni, în prelungirea magistralei Pipera-Berceni, a anunţat primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă.

„Facem paşi extrem de importanţi privind proiectul noii staţii de metrou pe care o amenajăm pe Şoseaua Berceni. Două asocieri de societăţi şi-au depus ofertele aşa că putem trece la evaluarea acestora”, a anunţat Daniel Băluţă.

Cele două asocieri de firme sunt următoarele:

1) Asocierea Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR SA) în calitate de lider de asociere şi Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS SA în calitate de membru.

2) Asocierea SOMET SA în calitate de lider de asociare, TIAB SA , UTI Grup SA, Construcţii Erbasu SA, cu Metroul SA terţ susţinător şi Schindler România în calitate de subcontractant.

Primarul Sectorului 4 estimează că până la finalul lunii martie 2020 va fi desemnat câştigătorul, astfel încât să poată începe lucrările.

Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Primăria Sectorului 4 au semnat, în data de 1 octombrie, un protocol cu privire la construirea unei staţii de metrou la nivel suprateran, situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (30,7 milioane euro), fără TVA.

Proiectul se va realiza în continuarea Magistralei 2 de metrou, Pipera – Berceni, utilizând şi terenul aferent liniei de probă şi legătura reţelei de metrou cu staţia CF Popeşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite