VIDEO Cum arăta Bucureştiul cu zeci de ani în urmă: Bulevardul Kiseleff era acoperit cu zăpadă, iar terasele din centrul oraşului erau pline în serile de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul de altădată FOTO romaniainterbelica.memoria.ro
Bucureştiul de altădată FOTO romaniainterbelica.memoria.ro

În urmă cu zeci de ani, pereţii râului Dâmboviţa erau făcuţi din pământ, iar bucureştenii care alegeau să-şi petreacă serile de vară la terasele din centrul oraşului erau îmbrăcaţi la patru ace, sacoul fiind un element vestimentar nelipsit.

Un filmuleţ publicat pe YouTube prezintă imagini cu Bucureştiul de altădată, atunci când Dâmboviţa era „capturată“ între pereţi făcuţi din pământ. În clip apare şi celebrul brand „Gogoaşa înfuriată“, dar şi imagini cu modul în care bucureştenii îşi petreceau nopţile de vară la terasele din centrul oraşului. Aici, oamenii veneau îmbrăcaţi la patru ace, iar decorul prezentant nu se mai găseşte astăzi decât în cârciumile vechi care au mai păstrat tradiţia.

De asemenea, în filmuleţ mai apar imagini cu Bulevardul Kiseleff acoperit de zăpadă, dar şi cu aleile Parcului Cişmigiu într-o zi de iarnă din anul 1931.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite