VIDEO: Aeroportul Henri Coandă, turat la maximum de suporterii spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul s-a transformat în aceste zile în Capitala Forbalului European. Zeci de mii de suporteri ai celor două formaţii iberice de fotbal au luat cu asalt bucureştiul transformându-l într-un loc de fiesta generală.

De două zile, Aeroportul Internaţional Hernri Coandă s-a transformat în holul de intrare al ibericilor în ţara noastră. Pe lângă cei 20.000 de suporteri spanioli sunt aşteptaţi să sosească la Bucureşti şi alţi 10.000-15.000 de străini din alte ţări din vestul Europei. Astăzi, în ziua meciului au fost ore bune în care tot aeroportul era colorat în culorile celor două echipe spaniole ce vor disputa finala Europa League pe Naţional Arena.

Au fost perioade în decursul acestei dimineţi în care avioanele din Peninsula Iberică aterizau pe pistele aeroportului Henri Coandă la un interval de opt minute. Suporterii celor două echipe au dat dovadă de civilizaţie şi nu au deranjat ceilalţi călători. Ei s-au rezumat la scandari vesele şi organizate, lăsând liber accesul liber celorolalţi.

În ziua finalei Europa League, 335 de avioane aterizează şi decolează de pe Otopeni, iar 36 de controlori de trafic lucrează non-stop. Una dintre pistele Aeroportului "Henri Coandă" a fost închisă pentru a fi folosită pentru parcarea avioanelor.

La meci va sosi şi prinţul Felipe de Asturias, moştenitorul tronului Spaniei. El va ateriza cu câteva minute înainte să înceapă meciul.

Primii suporteri spanioli au ajuns încă de marţi în Bucureşti. Madrilenii au aterizat la terminalul de "Sosiri internaţionale", în timp ce bascii au ajuns la "Sosiri interne". Până în seara meciului, pe aeroport vor ateriza peste 20.000 de fani, asta în afara celor care au venit zilele trecute. Finala Europa League va aduce mult mai mulţi pasageri decât a adus summit-ul NATO sau cel al Francofoniei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite