UPDATE VIDEO Şofer STB filmat în timp ce conducea şi făcea plăţi online de pe telefon. Reacţia STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer al unui autobuz al Societăţii Transport Bucureşti a fost filmat cum, în timpul unei curse cu pasageri, era ocupat şi cu efectuarea unei plăţi pe telefonul mobil.

UPDATE: Şoferul care apare filmat, pe reţelele de socializare, conducând troleibuzul în timp ce utiliza telefonul mobil şi un card bancar, având astfel ambele mâini ocupate, riscă desfacerea contractului de muncă, anunţă Societatea de Transport Bucureşti – STB SA.

„Pentru STB SA, sănătatea şi siguranţa călătorilor sunt extrem de importante, de aceea societatea nu tolerează sub nicio formă un comportament al angajaţilor săi care să pună în pericol viaţa cetăţenilor. În această speţă, STB SA s-a autosesizat pe baza imaginilor transmise public, iar conducerea companiei a dispus identificarea şoferului în cauză şi cercetarea sa disciplinară pentru încălcarea atât a dispoziţiilor Codului Rutier, cât şi a Regulamentului Intern şi a deciziilor Directorului General. Conducerea STB SA dă asigurări călătorilor că astfel de gesturi sunt sancţionate ferm, mergând până la desfacerea contractului de muncă. STB SA le mulţumeşte tuturor călătorilor de bună credinţă care sesizează astfel de cazuri, feed-back-ul transmis companiei fiind foarte important în demersurile pe care aceasta le face pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite publicului”, se arată într-un comunicat al STB.

***

„Omul ăsta nu are nicio treabă cu transportul pasagerilor STB. Tot drumul a stat pe telefon şi după cum se poate vedea şi în video, cu o mână ţinea telefonul, cu cealaltă cardul bancar şi cu greu mai controla volanul troleibuzului 91...”, a scris Mihai Cristian Ionescu, cel care a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini şi un filmuleţ cu şoferul STB în cauză.

Acest tip de incidente nu reprezintă o premieră pentru STB, fosta RATB. Doar vara trecută au fost reclamate două astfel de incidente. „Va fi cercetat de către o comisie, iar, conform reglamentului intern şi Codului Muncii, clar va fi sancţionat. Conform regulamentului intern, poate să i se reducă salariul sau chiar poate fi concediat”, declara la acea dată Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite