VIDEO 35 de ani de la moartea "Regelui Rock 'n' Roll-ului" Elvis Presley. Cum arată Top 5 al melodiilor de pe Youtube după numărul vizionărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 35 de ani, Elvis Presley, artistul, compozitorul şi actorul cu peste un miliard de discuri vândute, îşi cânta ultimul vers. El a fost supranumit Regele Rock 'n' Roll-ului, părintele unui stil muzical imposibil de copiat, dar încă obsesiv interpretat de cei mai populari artişti în viaţă.

Astăzi, la peste trei decenii de când artistul american frângea inimile fanelor din toată lumea cu dansul lui propriu, există cluburi de oameni răspândiţi pe tot globul care încearcă să-l învie pe "Rege" copiindu-i comportamentul şi chiar şi aspectul.

Mai mult decât atât, melodii ca "Jailhouse Rock" sau "Always on my mind" continuă să crească în numărul vizionărilor de pe site-ul Youtube depăşind chiar şi 35 de milioane de accesări. Luat ca un filtru al popularităţii, unul dintre cele mai vizitate motoare de căutare, Youtube ne arată că faima Regelui Rock 'n' Roll-ului nu a încetat să crească nici la 35 de ani după moartea sa.

Potrivit site-ului citat, pe primul loc după numărul de vizualizări se află clipul color din anul 1957 al melodiei "Jailhouse Rock" cu 36.979.120 de afişări.

Locul doi în topul celor mai accesate clipuri de pe Youtube este melodia "Always on my mind" cu 32.627.082 de vizualizări.

Locul trei este al clasicului "Love Me Tender" cu 28.533.493 de accesări, iar locul patru unul din hit-urile marelui artist "Suspicious Minds" cu nu mai puţin de 19.160.898 de fani.

Ultimul loc în Top 5 al celor mai vizionate clipuri ale artistului american Elvis Presley în funcţie de numărul de accesări este ocupat de melodia "Amazing Grace" cu 17.912.103 de accesări.

Potrivit site-ului Wikipedia.ro, timp de 22 de ani, Regele Rock-and-Roll-ului a fost în slujba muzicii şi a celor din jurul său.

31 de filme şi 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri şi nenumărate concerte, sunt doar o parte din cifrele ce pot caracteriza o carieră fantastică, din care puţine realizări lipsesc.

Poate doar un turneu în Europa, Asia sau Australia, ar fi fost piesa lipsă dintr-un puzzle de artist de geniu. Până la urmă şi acestea au fost realizate: în 1997, cu ajutorul tehnologiei s-a pus în scenă un concert extraordinar numit "Elvis în Concert '97 în Memphis la Mid-South Colloseum". Elvis a fost acompaniat de peste 30 dintre foştii săi colegi de turnee împreuna cu Orchestra Simfonică din Memphis. Ulterior, în 1999 a avut loc un turneu şi în Europa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite