VIDEO Peste 3 tone de peşte mort în baltă la Ştefăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Pavel, administratorul uneia dintre bălţile din Ştefăneşti, susţine că această soartă au avut-o peştii intoxicaţi zilele trecute din cauza deşeurilor versate în apă de firma de salubritate Urban SA:

Gheorghe Pavel susţine că hoţii vând peştele în pieţele agroalimentare din Bucureşti şi Ilfov. „Am văzut oameni cu saci plini de peşte fugind de pe balta pe care o administrez. Iau doar peştii care încă mai respiră şi nu au branhiile albe şi îi vând în pieţe“, spune Gheorghe Pavel.

Tone de peşte mort

Pierderile pe care le-a înregistrat administratorul bălţii sunt de ordinul miliardelor de lei vechi şi reprezintă falimentul afacerii. El susţine că au murit toţi peştii din apă, adică peste cinci tone de crap românesc şi aproximativ 15 tone de fitofag sau crap chinezesc.

Pavel susţine că doar peştii valorau aproape un miliard şi jumătate de lei vechi şi că cea mai mare pierdere o reprezintă faptul că din martie a început sezonul de pescuit şi acesta era domeniul din care scotea cea mai mare parte din profit.

„Deversează în medie 30 de cisterne pe zi, dar au avut zile când au golit şi 50 de maşini. Normal că au murit peştii din apă, au murit până şi broaştele” - Gheorghe Pavel, administrator baltă

Cu peştele mort la Piaţa Gheaţă

Piaţa Agroalimentară Gheaţă din comuna ilfoveană Voluntari este cunoscută de localnici pentru faptul că aici sunt aduşi peşti „proaspeţi“, cum spun pieţaşii, de la bălţile din Ştefăneşti.

„Nu ştiu cât de buni sunt peştii, dar eu am luat de câteva ori şi nu am avut nimic. Îmi convine să cumpăr de la ei pentru că îi iau cu 2-3 lei mai ieftin pe kilogram“, povesteşte unul dintre localnicii din Voluntari, care îşi face cumpărăturile de la această piaţă.

Sâmbăta şi duminica este plin de astfel de comercianţi de ocazie. Fie că vând chiar în interiorul halei alimentare sau direct din dubiţe sau Daciile Papuc la intrare, vânzătorii dau repede peştele şi se  retrag. De obicei aduc caras şi crap, câte zece kilograme de fiecare pe tură, ca să poată să-l vândă cât mai repede.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite