Viceprimar: Pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata în două luni, lucrările la podul peste Dâmboviţa, încheiate în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de la pasajul subteran din Piaţa Sudului vor fi gata în luna aprilie a acestui an, iar podul peste Dâmboviţa, din zona de sud-est a Capitalei, va fi finalizat în august, urmând să fie începute lucrările la construcţia drumului care leagă podul de Şoseaua Olteniţei, a declarat pentru News.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

"În urma ultimelor discuţii avute cu constructorul, acesta ne-a garantat că în două luni de zile este gata pasajul de la Piaţa Sudului. Podul peste Dâmboviţa  - anul ăsta, în august (...) şi începem lucrările pentru breteaua care trebuie să lege podul de şoseaua Olteniţei”, a spus viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Acesta a precizat că, în cazul podului peste Dâmboviţa, de anul viitor circulaţia în zona Vitan – Bârzeşti se va desfăşura fără blocaje.

Construcţia Pasajului Piaţa Sudului a început în primăvara anului 2014 şi trebuia terminată la sfârşitul anului 2015, dar, pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost prelungit până la 30 iunie 2016.

Fiindcă nici acest termen nu a fost respectat, reprezentanţii municipalităţii au semnat Actul Adiţional la Contractul de finanţare, prin care administraţia este obligată să încheie lucrările până în decembrie 2018.

Primarul General Gabriela Firea declara, la sfârşitul lunii octombrie, că lucrările de la Pasajul Piaţa Sudului s-ar putea încheia în primăvara acestui an dacă lucrurile vor decurge conform planului, termenul pe care îl dădea fiind "nu mai mult de cinci-şase luni”.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

În ceea ce priveşte podul peste Dâmboviţa, lucrările ar fi trebuit încheiate încă din 2013, termenul fiind, apoi, amânat până la sfârşitul anului 2015, din cauza unui blocaj apărut prin neaprobarea de către consilierii generali a unor exproprieri.

Proiectul, în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, presupune construirea unui pod peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite