Veteranul de război care a împlinit vârsta de 107 de ani. A luptat pe frontul din Crimeea

Veteranul de război care a împlinit vârsta de 107 de ani. A luptat pe frontul din Crimeea

Veteranul Dumitru Iordache a împlinit vârsta de 107 ani                                                                  FOTO: Direcţia calitatea vieţii personalului, Mirela Florian, Plt.adj. Răzvan Nae

Cel mai vârstnic veteran de război din Bucureşti a împlinit de curând vârsta de 107 ani. Maiorul (rtr) în Dumitru Iordache s-a născut pe 2 octombrie 1912, în comuna Sângeru, judeţul Prahova, şi a luptat pe frontul din Crimeea.

 
Veteranul de război a fost vizitat  de reprezentanţi ai Direcţiei calitatea vieţii personalului din cadrul Ministerului Apărării Naâionale. 
 
„Distinsul veteran s-a născut pe 02 octombrie 1912, în comuna Sângeru, jud. Prahova, într-o familie cu 6 copii. Încă de la o vârstă fragedă a început să lucreze în domeniul comerţului, fiind „băiat de prăvălie”.
În perioada 1943-1944 a participat pe front cu Regimentul 23 Infanterie, pe frontul de Est, în Crimeea, având funcţia de comandant de pluton şi gradul de sergent major.
„Să fii militar este o mândrie! Să-ţi aperi ţara este cea mai mare onoare”- ne spune cu emoţie domnul Iordache.
Este credinţa care l-a călăuzit pe toată perioada războiului şi l-a făcut să treacă mai uşor peste greutăţi. Pentru faptele de arme săvârşite în perioada războiului a fost decorat cu medalia ”Bărbăţie şi Credinţă”, precum şi cu medalia „Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945»“, se preezintă pe pagina de Facebook „Veteranii Armatei Române“.
 

A lucrat în comerţ

 
După război, Dumitru Iordache a lucrat în domeniul comerţului, ca gestionar. A ieşit la pensie la vârsta de 65 de ani. 
Până la vârsta de 97 de ani, veteranul de război se îngrijea singur şi se ocupa de gospodărie. Acum, o strănepoata de soră are grijă de acesta. Singurul regret al acestuia este că nu a avut copii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: