Veteran de război care s-a vaccinat: „În război, era un pericol vizibil. Acum, acest virus reprezintă un pericol ascuns“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Raileanu FOTO RO Vaccinare
Ioan Raileanu FOTO RO Vaccinare

Un veteran de război în vârstă de 93 de ani care s-a vaccinat recent împotriva COVID-19 a vorbit despre importanţa imunizării.

Ioan Răileanu, în vârstă de 93 de ani, care în tinereţe a trăit oroarea războiului, spune că virusul  SARS-CoV-2 reprezintă un pericol ascuns şi că vaccinarea este o datorie socială.

„În război stăteam cu teamă, fiindcă eram în mijlocul bombardamentelor. Atunci era un pericol vizibil. Acum, acest virus reprezintă un pericol ascuns, e ceva mult mai subtil“, spune domnul Ioan Răileanu.

Are 93 de ani şi recent a venit la Centrul de Vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a se imuniza. Consideră că vaccinarea este o datorie socială. „M-am vaccinat atât pentru siguranţa mea cât şi pentru siguranţa persoanelor din jurul meu“, spune domnul Răileanu.

Îi place foarte mult să citească. Absolvent al Facultăţii de Drept, a fost tot timpul conectat la noutăţile legislative. De când cu pandemia, citeşte şi informaţii din lumea medicală. „Ştiu că acest vaccin este la început, dar am încredere în cei care au l-au creat. La centrul de vaccinare am trăit o experienţă, care afectiv m-a onorat. Totul a fost organizat, personalul s-a comportat exemplar. Am tot respectul pentru cadrele medicale de aici“, a mai spus Răileanu.

Vă mai recomandăm:

Povestea veteranului din Centrul de Îngrijiri din Negru Vodă care s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 96 de ani

Istoria miilor de români care au luptat voluntar pentru Armata Germană în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial

Povestea ultimului supravieţuitor român al Primului Război Mondial. A murit uitat de stat, în cel mai crunt anonimat

Eroul de pe frontul de Est decorat de mareşalul Ion Antonescu. „De trei ori am pus pistolul la tâmplă şi am vrut să mă împuşc“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite