Veronica Cîrstoiu, judecătoarea care a anulat condamnarea lui Dinel Staicu, s-a prezentat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, care a făcut parte din completul ce a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de Dinel Staicu în dosarul fraudării BIR, a fost, joi, la DNA pentru a studia dosarul în care este cercetată, alături de două colege, pentru abuz în serviciu.

Veronica Cîrstoiu a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) însoţită de avocatul său. Judecătoarea a refuzat, atât la intrare cât şi la ieşire, să facă declaraţii privind prezenţa sa la DNA.

Judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, sunt cercetate pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea unor decizii anterioare ale instanţelor prin care Dinel Nuţu, fost Staicu, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că dosarul în care cele trei judecătoare sunt cercetate este la final şi că procurorii DNA au început prezentarea materialului de urmărire penală.

În 22 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în care a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, dispunând anularea mandatului de executare a pedepsei.

În 27 februarie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, afirma, într-o conferinţă de presă, că i-a şocat pe procurorii anticorupţie decizia prin care a fost anulată condamnarea definitivă a lui Dinel Staicu, pentru fraudarea cu peste cinci milioane de euro a Băncii Religiilor.

Dinel Staicu, condamnat pentru fraudarea cu peste cinci milioane de euro a Băncii Religiilor

"Din toate analizele noastre, nu există un caz care să justifice această soluţie: anularea unei hotărâri definitive. Aşteptăm motivarea instanţei şi să vedem ce e de făcut", spunea atunci Daniel Morar, adăugând că hotărârea nu mai poate fi atacată, însă urmează a se stabilit dacă în cazul judecătorilor fapta constituie abatere disciplinară sau faptă penală.

Morar preciza că şase judecători au decis că Dinel Nuţu, fost Staicu, este vinovat, iar în cazul de contestaţie în anulare, motivul invocat şi în fond, şi în apel, instanţele au decis că nu există. "Dar un al complet de curte de apel vine şi anulează", spunea Morar, adăugând că aşteaptă soluţia Inspecţiei judiciare.

Cele trei judecătoare din completul Curţii de Apel Bucureşti care a anulat sentinţa lui Dinel Nuţu şi-au motivat decizia prin aceea că în cazul acestuia a existat o dublare a procedurilor judiciare, totul începând de la înregistrarea a două sesizări cu acelaşi obiect la Inspectoratul General al Poliţiei Române-Bucureşti şi Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Dolj, însă DNA ar fi putut evita.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite