Verificări la Brigada Rutieră, după declaraţiile lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, care spune că a fost „luat la mişto” când a sunat la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6

În urma declaraţiilor publice făcute de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, potrivit cărora ar fi fost luat peste picior de un poliţist de la Brigada Rutieră căruia îi semnalase o cursă ilegală de maşini, Poliţia a declanşat verificări.

Primarul Sectorului 6 reclama faptul că, în data de 2 mai, la o plimbare prin centrul oraşului, a remarcat că, pe bulevardul Aviatorilor avea loc o cursă ilegală de maşini de lux. A sunat la Brigada Rutieră, dar ofiţerul de serviciu l-a luat peste picior şi i-a închis telefonul în nas. 

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au trimis astăzi un comunicat în care se arată că vor fi făcute verificări şi, dacă va fi cazul, vor fi aplicate sancţiuni poliţistului în cauză: 

Redăm mai jos întregul comunicat: 

Ieri, 2 mai a.c., Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel telefonic de către o persoană, cu privire la faptul că pe o arteră din sectorul 1 al Capitalei autoturismele circulă cu viteză. 

Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost direcţionat un echipaj de poliţie, dotat cu aparatură radar, care a acţionat pe artera respectivă.

Pe acel sector de drum, au fost constatate şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Brigada Rutieră are drept obiectiv principal reducerea numărului de accidente de circulaţie, în municipiul Bucureşti.

Viteza excesivă constituie o cauză generatoare de accidente de circulaţie în Capitală, context în care, zilnic, sunt desfăşurate acţiuni în scopul combaterii încălcării regimului legal de viteză.

Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, au fost aplicate peste 7.500 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi reţinute 307 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Având în vedere aspectele sesizate în spaţiul public cu privire la modul în care s-a exprimat poliţistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite