Vântul puternic face ravagii în Capitală: zeci de intervenţii ale ISU pentru copaci căzuţi, maşini lovite, cabluri rupte, panouri publicitare desprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interventie isu bucuresti

Vântul puternic face probleme în Bucureşti. ISU a intervenit în 50 de situaţii în Bucureşti şi în Ilfov  unde s-au praăbuşit copaci, mai multe maşini au fost lovite, cabluri rupte  şi panouri publicitare în pericol de prăbuşire.

interventie isu copaci cazuti

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU BIF,  în intervalul orar 16:00-20:30, au fost gestionate 50 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov, 44 în Bucuresti şi sase în Ilfov: 10 maşini avariate, 12 copaci căzuţi, 19 table desprinse, opt cabluri rupte, patru stâlpi cazuţi şi şapte panouri publicitare desprinse.

interventie isu copaci cazuti

UPDATE ora 10.40 Pe bulevardul Ion Mihalache, un pom a căzut pe carosabil şi pe şinele de tramvai, o situaţie similară fiind pe bulevardul Mărăşti. Pe Aleea  Obcina Mică, un pom a căzut pe patru autoturisme, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru îndepărtarea unor table desprinse.

Capitala se află sub avertizare cod galben de vânt puternic începând cu ora 16, ca şi cea mai mare parte a ţării.  De altfel, în jurul orei 17.00, o furtună puternică, cu vânt şi ninsoare a creat probleme în trafic după ce vizibilitatea a fost foarte scăzută.

„Informarea a intrat în vigoare, e Cod galben, cu Bucureştiul inclusiv. E valabil până mâine. E un front polar care a coborât şi vine dinspre nord, dar va ninge puţin, nu se va depune strat de zăpadă. De sâmbătă va fi ger, vor fi două zile foarte friguroase, apoi ne încălzim. Vântul şi lapoviţa de vineri nu sunt ceva neobişnuit, suntem încă în luna februarie”, a spus meteorologul de serviciu al ANM, contactat de Adevărul.

Pentru intervalul 22 februarie, ora 16 - 23 februarie, ora 16, a fost emis şi un Cod galben de 

intensificări susţinute ale vântului în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, şi cu viscol la munte.

cod

„În Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55...65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, atrag atenţia specialiştii.

Vremea se va menţine rece până luni (25 februarie).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite