Primăria Sectorului 4 se pregăteşte de iarnă: Piedone verifică starea utilajelor de deszăpezire care vor curăţa cele 562 de străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul sectorului 4 verifică starea utilajelor de deszăpezire FOTO Arhivă
Primarul sectorului 4 verifică starea utilajelor de deszăpezire FOTO Arhivă

Astăzi, primarul sectorului 4, Cristian Piedone, verifică utilajele deţinute de S.C. REBU S.A., cele care vor acţiona pe străzile din sectorul pe care îl conduce în această iarnă.

„Ca şi în anii precedenţi, facem toate eforturile pentru a acţiona corespunzător pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie din sector. Am solicitat să fie verificată starea tehnică a utilajelor  şi aştept promptitudine din partea S.C. Rebu S.A., în vederea mobilizării eficiente pentru îndepărtarea zăpezii şi asigurarea fluenţei în trafic“, a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

Astfel, conform „Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Sectorul 4, pentru iarna 2014 – 2015”  pentru deszăpezirea celor 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare din sectorul 4, S.C. REBU S.A. va acţiona cu 65 de utilajele: 48 autospeciale cu antiderapant solid, trei cu antiderapant lichid, şase încărcătoare frontale şi opt utilaje pentru transportat zăpada.

De asemenea, pentru deszăpezirea trotuarelor sunt utilizate trei utilaje Boschung şi şase turbofreze. Stocul de materiale antiderapante pregătit de S.C.REBU.S.A. cuprinde 2.000 tone de sare, 100 tone clorură de sodiu, precum şi 1.000 tone de motorină pentru utilaje.

Totodată, vor fi mobilizaţi 300 de lucrători, pentru degajarea zăpezii de la rigole, guri de canal, treceri de pietoni, refugii de tramvai.
În ”Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Sectorul 4, pentru iarna 2014 – 2015” se prevede să se acţioneze pentru deszăpezire în două etape: în prima fază pe bulevarde, în faţa unităţilor de învăţământ şcolar şi preşcolar, spitale şi alte instituţii de interes public, iar în a doua fază, pe arterele secundare.

În condiţiile ninsorilor abundente, dacă situaţia o va impune, se va acţiona simultan şi permanent pe toate arterele de circulaţie din Sectorul 4, oprindu-se temporar (aproximativ timp de o oră) circulaţia pe un singur sens pe bulevardele mari.

Activitatea societăţii de salubrizare va fi monitorizată de Direcţia Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Sectorului 4, pentru buna coordonare şi eficienţă, toate utilajele fiind dotate cu sistem tip GPS.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite