Urmează staţia... Mega Image

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiu de caz. Vitan este unul dintre cartierele medii ca mărime din Bucureşti. De când mă ştiu, cumpărăturile de zi cu zi le fac într-una dintre cele trei pieţe din zonă, Vitan, Bobocica sau Piaţa Unu.

Roşii şi dovlecei de grădină, ouă de casă, miere fără apă de la robinet, mă rog cele trebuincioase pe masa omului. E drept, în ultima vreme tot mai multe dintre produse erau made in Greece, Turkey, Spain etc., dar, cu puţin fler, găseai şi produse ţărăneşti cultivate de agricultori perseverenţi.
Nu de mult, înarmat cu o poftă nebună de o telemea prospătă de Sibiu făcută la Sibiu, mă opresc la Piaţa Vitan.

Piaţa, printre primele din Bucureşti care au fost renovate după '90 (dărăpănăturile de odinioară nu dădeau bine în vecinătate mall-ului, pe atunci, singurul din oraş). Ciobăniţa, mereu zâmbitoare, rumenă în obraji şi cu o vorbă ardelenească ce te ungea pe suflet. Unde mai pui că întotdeanuna strecura în pungă o bucată de brânză în plus, aşa ca pentru un client fidel ce eram.

Şi zic, înarmat cu o poftă nebună de telemea proaspătă, dau să intru în piaţă. Dar, ce să fie, scris mare pe uşă "renovare". Plimb ochii mai jos pe afiş, "aici se va deschide magazinul tău preferat Mega Image" (citez cu aproximaţie). Aflu de la câţiva comercianţi care-şi vindeau fructele şi legumele la tarabele înşirate la propriu în stradă că, într-adevăr, piaţa a fost închisă şi că aici va fi deschis un supermarket. Lor li s-a dat voie să termine de vândut marfa pe nişte tarabe înşirate în parcare. Iritat, dar tot cu poftă de telemea, mă duc câteva străzi mai încolo, la Piaţa Unu.

Şoc din nou, fostul bazar a fost înlocuit cu un magazin Billa. Mărturisesc că mi-a fost teamă să încerc şi la cealaltă piaţă din apropiere, Bobocica. Mi-a fost teamă deoarece speram să nu fi fost şi ea închisă ca să facă loc vreunei reţele de supermarkeuri şi că, astfel, pofta mea de telemea proaspătă are să-mi treacă doar când voi face agroturism la vreo stână uitată de economia de piaţă. Astăzi multe dintre cartierele din Bucureşti poartă numele unor pieţe sau foste oboare. Mă întreb cum au a se numi ele când copiii mei vor fi mari. Mega Image, Kaufland, Dedeman, cartierul Penny Market?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite