UPDATE VIDEO Johnny Răducanu a fost condus astăzi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii şi fanii lui Johnny Răducanu îşi vor lua la revedere astăzi de la Mister  Jazz al României.  Înmormântarea va ava loc în jurul prânzului, la cimitirul de la Mănăstirea Cernica. Familia artistului vrea ca ceremonia să se desfăşoare în linişte, aşa cum Johnny Răducanu şi-ar fi dorit.

UPDATE 14.30: Ceremonia de înmormântare s-a încheiat. Apropieţii artistului au rămas lângă mormântul acestuia.

image

Click pe poze penteu a vedea mai multe imagini de la înmormântare!

UPDATE 13.45: Cortegiul a ajuns la cimitirul Cernica, acolo unde Johnny Răducanu îşi a dormi somnul de veci.

UPDATE 13.30:

Ion Caramitru: „Au fost momente foarte grele în viaţa lui şi de fiecare dată a supravieţuit. Toată viaţa a visat să se mute într-o garsonieră, într-o casă care să fie doar a lui. În ultima lună a reuşit şi acum s-a mutat din nou. I-a plăcut viaţa, i-a plăcut să ştie că poate iubi şi că este iubit."

Harry Tavitian: „În ultimele luni a oferit nu numai o lecţie de viaţă, ci şi una de moarte."

image

Vezi imagini de la înmormântare!

UPDATE 13.10: Preoţii au încheiat slujba de înmormântare. În aceste momente, sicriul cu trupul artistului este scos din biserică. Tristeţea şi tăcerea sunt cuvintele care caracterizează ceremonia de rămas bun a lui Johnny Răducanu. În scurt timp, rudele şi prietenii artistului vor porni spre Cernica, unde va avea loc înmormântarea.

UPDATE 12.25: Slujba de înmormântare a artistului a început în urmă cu puţin timp. Aceasta este oficiată de patru preoţi în Biserica Sfântul Silvestru din apropierea locuinţei lui Johnny Răducanu. Doar familia şi prietenii apropiaţi participă la slujbă.  Printre aceştia se numără şi Andrei Pleşu, Theodor Paleologu şi Ion Caramitru. „Îl cunoşteam încă din 1989. Era prieten cu tatăl meu.Era un mare artist, un om deosebit, mergeam des la spectacolele lui. Este o mare pierdere, şi ca om , şi ca artist", a spus Theodor Paleologu.

Sicriul cu trupul artistului este încă la Biserica Sfântul Silvestru din Bucureşti, unde a fost depus ieri. Aici va avea loc şi slujba de înmormântare, după care convoiul va porni către Mănăstirea Cernica, acolo unde Johnny Răducanu va fi îngropat.

Familia artistului vrea ca evenimentul să fie cât mai discret, pentru a respecta dorinţa de pe patul de moarte a interpretului de jazz.

Johnny Răducanu a murit, luni dimineaţa, la 79 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Teodora Enache: „Îţi mulţumesc Maestre că ai apărut în viaţa mea, ai fost o lecţie minunată pentru mine şi continui să-mi fii Lumina. Dumnezeu să te odihnească în pace şi să te binecuvânteze"

Teodora Enache, una dintre marile nume din jazz-ul românesc şi-a luat rămas bun de la profesorul său şi colegul său de scenă, Johnny Răducanu, printr-un mesaj emoţionant. Cei doi au avut o lungă şi fructuoasă colaborare de-a lungul timpului şi au primit ropote de aplauze la fiecare apariţie împreună. Citeşte mesajul aici.

Adi Andrieș: „Johnny Răducanu a fost un fel de Creangă al muzicii mai ales atunci când cânta la contrabas"

Patronul Art Jazz Club din București a povestit despre concertele pe care le susținea Johnny Răducanu, pe care le-a rărit după decesul în trupă a clarinetistului-saxofonist Alin Constanţiu care a fost răpus anul trecut de cancer. Pe aceeași scenă și-a îndeplinit ultima dorință  și Anca Parghel care a cântat înainte cu două zile să moară tot din cauza unei boli necruțătoare. Citeşte mai multe.

Mădălin Voicu: „Este extrem de grav şi trist că personalităţile, marii artişti din România, aşa ca Johnny Răducanu, trebuie să fie umiliţi, lăsaţi în paragină şi trecuţi la lucruri neimportante, neinteresante, doar pentru că suntem conduşi de oameni care nu au pic de cultură"

Mădălin Voicu, unul dintre prietenii  lui Johnny Răducanu, este revoltat de faptul că artistul şi alţii ca el au fost nevoiţi să-şi petreacă ultimii ani din viaţă în umilinţă, şi nu în glorie, aşa cum metritau, după o viaţă plină de succes. Află aici ce a spus acesta.

Marius Giura: "E o pierdere imensă pentru cultura românească. Nu era doar un jazzmen, ci un om cu care puteai vorbi despre poezie, filosofie, psihologie. Făcea parte din prima ligă a culturii româneşti"

Johnny Răducanu a participat la patru ediţii ale Festivalului de la Gărâna, cel mai mare festival de jazz în aer liber din Europa de Sud-Est. De fiecare dată a fost cazat la Hanul La Răscruce, unde ospătarii i-au făcut pe plac, deși jazzmanul muzicii românești nu a fost un tip cu pretenții. Află poveşti inedite despre artist.

Johnny Răducanu către Iliescu: "Mă cac pe ele de salve". Vezi aici citate celebre ale artistului!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite