UPDATE Primii 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Moraviţa, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât astăzi arestarea preventivă a 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, la propunerea procurorilor DNA, anunţă Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La Curtea de Apel mai sunt încă 30 de lucrători vamali care aşteaptă verdictul judecătorilor.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a emis, miercuri seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 vameşi şi poliţişti de frontieră de la Vama Moraviţa. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat, potrivit Mediafax.

În timpul pronunţării deciziei instanţei, unuia dintre cei 15 arestaţi i s-a făcut rău. La faţa locului a venit o salvare SMURD, care i-a acordat primul ajutor.

MAI CITIŢI ŞI:

UPDATE Lista completă a poliţiştilor şi vameşilor reţinuţi până acum de la vămile de vest. 45 de persoane reţinute, cinci cercetaţi în libertate

Tarifele poliţiştilor şpăgari de la vămile cu Serbia: un euro cartuşul de ţigări, 50 de euro, baxul

VIDEO Şpaga din vămi, filmată din pereţi

Fiul primarului din oraşul arădean Crişineu Criş este audiat alături de alţi vameşi

45 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru luare de mită, trafic de ţigări şi apartenenţa la un grup infracţional.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti hotărăsc astăzi dacă ei rămân în arest preventiv pentru 29 de zile.

Dintre cei reţinuţi, 35 sunt de la punctele de trecere a frontierei Moraviţa şi Foeni şi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Deta, puncte care aparţin Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş. Celelalţi lurători sunt de la punctul Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş din judeţul Caraş-Severin.

Şpaga: un euro cartuşul, 50 de euro baxul de ţigări
Din probele adunate de procurori rezultă că lucrătorii de la vamă cereau un euro pentru fiecare cartuş de ţigări şi câte 50 de euro pentu fiecare bax celor care vroiau să treacă frontiera. Astfel încât o singură persoană ajungea să înmâneze lucrătorului vamal şi sume de 750 euro. Anchetatorii anticorupţie au stabilit că pe câte o tură se încasa între 2.000 şi 2.700 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite