UPDATE: 25 de persoane, arestate joi, în urma descinderilor care au vizat evazioniştii din industria petrolieră şi hoţii de maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDAT ora 18.30: Joi dimineaţă, mai multe echipe de poliţişti şi mascaţi au descins la mai multe locuinţe din Bucureşti în încercarea de a găsi membrii unei grupări specializate în infracţiuni economice, dar şi a unei reţele de hoţi de maşini de lux. Până la această oră, au fost eliberate 17 mandate de arestare pentru reţeaua care se ocupa cu infracţiuni economice şi opt mandate pentru gruparea specializată în furtul ma

15 adrese din Bucureşti au fost luate cu asalt de către poliţişti ca să dea de cap unei reţele specializate în infracţiuni economice. Potrivit primelor informaţii, gruparea importa produse petroliere fără să plătească taxe şi accize. Prejudiciul adus statului ar atinge 1 milion de euro. "Aceştia importau produse petroliere şi declarau la vamă că este păcură, dar era de fapt motorină. Şi este vorba de alte tipuri de accize", a explicat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Există 17 mandate de arestare.

Percheziţii s-au desfăşurat şi în Ilfov, Sibiu, Vâlcea, Teleorman şi Giurgiu.

Dimineaţa descinderilor i-a vizat şi pe hoţii de maşini de lux. Poliţiştii de la Serviciul Furturi au descins în şapte locuinţe şi au eliberat patru mandate de arestare. "Hoţii furau maşini scumpe, de peste 15.000 de euro, din România, şi apoi le vindeau în Orientul Apropiat", a completat Sarca.

Alţi patru membrii ai grupării care se ocupa cu furtul maşinilor scumpe au fost reţinuţi, joi, în urma percheziţiilor în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Aceştia au fost duşi la audieri, la Serviciul Furturi Auto.

Cei patru fac parte dintr-o grupare destructurată la începutul lunii octombrie, care înşela societăţile de leasing. Membrii reţelei declarau maşinile furate şi încasau asigurarea, după care le vindeau în ţări din Orientul Mijlociu, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei. În acest dosar sunt cercetaţi cetăţeanul britanic Lee Wilkins, Radu Dornescu, Mihai Dumitru, Marius Guşatu, Cristian Papaianopol, Cătălin Ioan Moldoveanu, Ionuţ Ilie, Gabriel Sandu, Stan Siloiu şi Răzvan Constantin Moldoveanu. Cei 10 au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pe 6 octombrie.

Gruparea declara furate maşinile de lux cumpărate în rate, iar după ce îşi încasau asigurarea de la socităţile de leasing, încredinţau autovehiculele unor persoane care părăseau România pentru a le vinde în alte ţări.

Tribunalul Bucureşti a judecat, joi, solicitarea lui Lee Wilkins, din 16 noiembrie, de înlocuire a măsurii de arestare preventivă, şi urmează să decidă dacă acesta va fi cercetat în continuare în arest preventiv sau dacă va fi eliberat. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite