Universităţile cu cele mai multe locuri la admiterea din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de învăţământ de stat din Capitală scot la concurs mii de locuri pentru cea de-a doua sesiune de admitere la studiile de licenţă. Printre universităţile cu cele mai multe locuri pentru viitorii studenţi se numără Ştiinţele Agronomice, Construcţiile şi Universitatea din Bucureşti.

Universităţile de stat, mai scumpe ca cele private

Cei peste 9.000 de tineri din Capitală şi alţi câteva mii din Argeş, Dâmboviţa şi Teleorman care vor afla mâine dacă au trecut sau nu examenul de Bacalaureat în sesiunea din toamnă au la dispoziţie mii de locuri la universităţile de stat, majoritatea la taxă.  Instituţia de învăţământ cu cele mai multe locuri din Capitală este Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV). Admiterea va avea loc în perioada 6-24 septembrie. Tinerii se vor bate aici pe doar 10 locuri la fără taxă, la facultăţile de Biologie, Zootehnie şi la Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului. Numărul de locuri la taxă pentru studiile de licenţă la zi este de mult mai mare, 2.615 locuri.

Înscrieri prelungite cu o săptămână la UB
Şi Universitatea din Bucureşti (UB) este pregătită să primească noi studenţi. Facultăţile din cadrul instituţiei vor organiza înscrierile pentru ciclul de licenţă în perioada 1 şi 13 septembrie. Reprezentanţii instituţiei au decis să prelungească  termenul  de admitere cu o săptămână, pentru că absolvenţii de liceu care iau Bacalaureatul în sesiunea de tomană să aibă şanse să se înscrie la facultate. Tinerii au la dispoziţie aici 300 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 1.500 la taxă, la facultăţile de Administraţie şi Afaceri, Chimie, Drept, Fizică, Filosofie, Geografie, Geologie şi Geofizică, Istorie, Litere, Matematică şi Informatică, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Sociologie sau Teologie.

Cele mai „vânate“ facultăţi bucureştene

La Construcţii, cele mai multe locuri la fără taxă
Academia de Studii Economice (ASE) scoate la concurs 1.118 de locuri, toate la taxă, iar înscrierile sunt programate zilele de 9,10, 13 şi 14 septembrie.Mai multe şanse să obţină un loc finanţat de la bugetul de stat la admiterea din toamnă, o au cei care aleg Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, ce scoate la concurs 1.100 de locuri la buget şi 600 la taxă. Înscrierile au loc în perioada 6-14 septembrie.

Printre puţinele universităţi care nu vor organiza sesiune de admitere în toamnă fiindcă locurile au fost ocupate din vară se numără Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. „Spre deosebire de anul trecut, concurenţa a fost aici mult mai mare în sesiunea din vară. La Medicină, Stomatologie şi Farmacie sunt toate locurile ocupate, deci nu mai este nevoie de organizarea unei alte sesiuni“, a explicat decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF, Victor Stoica.

Candidații se vor bate pe 2449 de locuri la cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea din Oradea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite