Unde este onoarea militară a colonelului Gheorghiţă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Puţini ştiu că după stagiul militar am lucrat în armată. Acolo, după “careul” de dimineaţă, comandantul întreba: mai sunt probleme de raportat? La un moment dat eu chiar l-am luat în serios. Aşa am ajuns eu în faţa unităţii şi am spus toate neregulile pe care le sesizasem. În aceeaşi zi, comandantul a dispus desfacerea contractului de muncă.

Aveam 20 de ani atunci şi, la fel ca acum, cred că atunci când ceva nu merge aşa cum ne aşteptăm trebuie să luăm atitudine.

La fel ca mulţi alţii, am crezut că este un beneficiu că întreaga campanie de vaccinare anti COVID 19 este coordonată de un militar. M-am gândit că au trecut 30 de ani de la experienţa mea cu armata, timp suficient ca aceasta să se profesionalizeze. Dacă colonelul Gheorghiţă este printre cei mai competenţi militari ai noştri, încep să-mi fac griji.

Pentru mine, experienţa cu platforma de vaccinare a fost nefericită. Ambii părinţi au peste 65 de ani şi locuiesc în Constanţa. Aşa că, la fel ca mulţi alţi copii, am încercat să-i programez la vaccinare. Am introdus datele şi am încercat să-i programez. Aşa am aflat că în tot judeţul erau doar 5 centre de vaccinare: unul la Constanţa, altul la Hârşova, unul la Mangalia, altul la Medgidia şi ultimul parcă la Cernavodă. Din cele 5, doar cel din municipiul Constanţa nu permitea programări.

Câteva zile la rând am intrat zilnic pe Platformă, sperând ca şi în oraşul Constanţa să se poată face programări. Însă, situaţia nu se îmbunătăţea. Din contră. În acest moment, doar 3 centre de vaccinare mai sunt accesibile publicului în tot judeţul, însă niciunul în municipiul Constanţa.

Apoi am aflat de “centrele paralele” de vaccinare, cele care nu apar în Platformă. Însă, nicidecum aceasta nu este cea mai mare problemă.

Ei bine, pe vremea când oraşul Constanţa apărea în platformă (cu centru de vaccinare la Spitalul militar), în tot calendarul apărea 0 (ZERO) programări. În fiecare zi!

În acelaşi timp, în alte centre, chiar dacă locurile erau ocupate, în calendar apăreau numărul de locuri ocupate şi cele libere - 180 locuri ocupate, 0 locuri libere.

În urma scandalurilor din presă am încercat să înţeleg de ce această diferenţiere de raportare în Platformă. Se pare că bătrânilor şi bolnavilor din Constanţa le-au fost atribuite doar vaccinurile “rămase” după distribuirea către personalul din domeniile cheie. Iar în oraşul Constanţa se pare că nu a mai rămas nimic pentru bătrâni şi bolnavi!

În Constanţa sunt mulţi grăniceri şi marinari-militari. Nu ştiu ce procentaj au reprezentat ei din personalul din domeniile cheie care s-a vaccinat înaintea bătrânilor şi bolnavilor, dar posibilitatea ca nişte oameni în putere, aşa cum ne aşteptăm să fie nişte militari, au putut să “sacrifice” bătrânii şi bolnavii pe mine mă înfurie. 

Părinţii mei au avut COVID 19 în noiembrie şi cred că au în continuare anticorpi. Aşadar, nu îmi fac griji pentru ei. Însă stau şi mă întreb cum se simt militarii din Constanţa care s-au vaccinat înaintea părinţilor lor. Oare, au ceva de raportat?

În opinia mea colonelul Gheorghiţă trebuie să renunţe la coordonarea campaniei de vaccinare şi să-şi ceară scuze pentru că, pe timp de pace, n-a putut coordona campania naţională de vaccinare. 

PS - Când am fost concediat din armată am considerat că mi s-a făcut o nedreptate. De aceea am dat în judecată unitatea militară. În urma demersului am fost reangajat la altă unitate militară. Am părăsit definitiv armata pe la 22 de ani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite