Una dintre victimele exploziei de la Bumbeşti Jiu a ajuns la Bucureşti, cu un elicopter MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerului  Administraţiei şi Internelor a pus la dispoziţie un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, pentru a aduce la un spital din Bucureşti una dintre victimele deflagraţiei de azi dimineaţă, din oraşul Bumbeşti Jiu.

În urma exploziei care a avut loc în această dimineaţă într-un bloc de garsoniere din Bumbeşti Jiu trei perosane au fost rănite grav şi zece garsoniere au fost grav afectate.

Persoana rănită grav care va fi adusă la Bucureşti cu elicopterul urmează a fi transportată la Spitalul de Oftalmologie pentru îngrijiri medicale de specialitate.

"Un elicopter de tip EC 135 din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor a decolat vineri, în jurul orei 11.00, de la Bucureşti, pentru executarea unei misiuni umanitare în localitatea Bumbeşti Jiu. Intervenţia elicopterului a fost solicitată pentru transportul medical de urgenţă a unei persoane rănite în urma deflagraţiei unui bloc de garsoniere din Bumbeşti Jiu", informează Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Elicopterul a aterizat în jurul orei 14.30, în Bucureşti, pe stadionul Dinamo, iar apoi, pacientul a fost transportat la Spitalul de Oftalmologie pentru îngrijiri de specialitate.
La bordul aeronavei se află un echipaj de zbor din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi o echipă medicală din cadrul UPU SMURD Bucureşti, fomartă dintr-un medic şi un asistent.

Trei persoane au fost rănite grav şi zece garsoniere au fost afectate, în urma unei explozii produse, vineri, în jurul orei 4.00, la parterul unui bloc din oraşul Bumbeşti Jiu, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze.

Cele trei persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, printre care şi proprietarul garsonierei la care s-a produs explozia.

Bărbatul respectiv, în vârstă de 43 de ani, a suferit arsuri pe jumătate din corp, fiind trasferat cu o ambulanţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
La Târgu Jiu au rămas internaţi o femeie de 53 de ani şi un pompier de 38 de ani, locatar al uneia dintre garsonierele afectate de explozie. Bărbatul are răni grave din cauza cioburilor, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale, conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite