Un nou pasaj rutier va fi inaugurat în Bucureşti. Când vor putea circula şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor putea circula, începând de sâmbătă, pe pasajul Nicolae Grigorescu din sudul Capitalei, care va fi inaugurat cu o întârziere de opt ani.

Primarul General Gabriela Firea a anunţat că de sâmbătă se va deschide circulaţia pe toată zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu.

Lucrările la pasajul Nicolae Grigorescu au început în urmă cu zece ani, deşi primele intenţii legate de acest proiect datează de acum 13 ani. Întârzierea în executarea proiectului se ridică la opt ani, faţă de termenul asumat iniţial. Şantierul trebuia încheiat de fapt la finalul anului 2012. Potrivit Hotnews, lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În 2016 au fost deblocate, dar în 2018 s-au blocat din nou din cauza cablurilor de înaltă tensiune.

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu a presupus lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmboviţa şi a două poduri la nivelul solului peste râu. Proiectul are o lungime totală de 2,4 kilometri, numai podul de 141 de metri fiind cel mai lung existent peste râul Dâmboviţa.

Lucrările la prima etapă au fost realizate de asocierea Delta ACM – Eurovia - Search şi au costat aproape 20 de milioane de euro.

Consilierul Primarului General, Marius Coaje: „Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie şi de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţeganu, între pasaj şi Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic şi aşteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naţionale”.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 kilometri, 6 benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa aproape 15 milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite