Un nou maraton al vaccinării în Bucureşti, la Romexpo, timp de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, organizează la centrul Romexpo un maraton de vaccinare sub sloganul „Ne vaccinăm şi ne salvăm!”,  a anunţat, miercuri, edilul Clotilde Armand. Campania va demara vineri, 22 octombrie, ora 08:00, şi se va încheia luni, 25 octombrie, ora 08:00.

„Bucureştenii şi nu numai se pot imuniza timp de trei zile împotriva COVID-19, la orice oră din zi şi din noapte, la cel mai mare centru de vaccinare din ţară situat la centrul Romexpo din Sectorul 1 al Capitalei”, a anunţat primarul sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, în cadrul maratonului, care durează 72 de ore, peste 20 de medici şi asistenţi medicali de la Complexul Multifuncţional Caraiman au amenajat opt fluxuri de vaccinare pentru cei care doresc să se imunizeze.

Totodată, persoanele vaccinate la Romexpo primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei, cinci tichete de câte 20 de lei, fiecare. De acestea pot beneficia doar persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare. Tichetele de masă se distribuie nominal, la Centrul de vaccinare Romexpo, pe baza actului de identitate şi a dovezii privind vaccinarea în cadrul centrului şi se folosesc exclusiv pentru plata produselor alimentare de la magazinele şi restaurantele afiliate la reţeaua ”Up România”.

„Vaccinarea este singura armă eficientă împotriva COVID-19. Adresez un apel  bucureştenilor şi locuitorilor Sectorului 1 să folosească în număr cât mai mare această armă pe care ştiinţa ne-o pune la dispoziţie. Împreună, numai prin vaccinare, putem depăşi situaţia gravă în care ne găsim în prezent şi ne putem salva pe noi şi pe cei dragi nouă”, a scris edilul sectorului 1.

Evenimentul face parte din campania “Maratonul pentru viaţă”, organizată alături de următorii parteneri: Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Clodilde Armand menţionează că vaccinarea se poate face fără programare, doar cu buletinul, şi se pot fi alese următoarele tipuri de vaccinuri anti-COVID-19: Johnson&Johnson (o singură doză), Pfizer-BioNTech şi Moderna (fie că e vorba de prima doză, de rapel sau de a treia doza).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite