Un muncitor care lucra la reabilitarea blocurilor a fost reţinut pentru furtul de bunuri din locuinţe

Un muncitor care lucra la reabilitarea blocurilor a fost reţinut pentru furtul de bunuri din locuinţe

Bărbatul este acuzat de furt din locuinţe. FOTO: monitorul de cluj.

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti după o percheziţie la domiciliul acestuia din judeţul Ilfov, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, prejudiciul creat fiind estimat la 25.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Secţiei 16, în perioada septembrie 2018 - februarie 2019, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat ar avea preocupări de natură infracţională pe linia furturilor din locuinţă, comise prin escaladarea ferestrelor de la balcon în imobile aflate în proces de reabilitare termică”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit anchetatorilor, bănuitul, angajat al unei societăţi comerciale responsabile de executarea unor lucrări de reabilitare, care avea în sarcină montarea ferestrelor cu geam termopan la balcoanele apartamentelor unui bloc din Sectorul 4, în urma invitaţiilor persoanelor vătămate de a pătrunde în locuinţele acestora pentru efectuarea unor măsurători, ar fi observat unde păstrau obiecte de valoare, ulterior pătrunzând prin efracţie şi furând bani şi bijuterii.

„A fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul bărbatului, activitate în urma căreia au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de aproximativ 7.000 de euro, 4.000 de lei, precum şi mai multe bijuterii, acesta fiind condus pentru audieri la sediul secţiei de Poliţie", se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de furt calificat cu cel în cauză în stare reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: