Un investitor privat doreşte să construiască blocuri în grădina fostei reşedinţe a ambasadorului Statelor Unite, pe Şoseaua Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
resedinta ambasadoruui sUA kiseleff

Un investitor privat vrea să construiască un ansamblu de blocuri de 4 etaje pe Şoseaua Kiseleff nr. 19-21, vizavi de sediul PSD şi ambasada Canadei. Până în 2013, aici a fost reşedinţa ambasadorului Statelor Unite, iar în grădina imensă se organizau faimoasele recepţii de pe 4 iulie.

Proiectul imobiliar s-a aflat pe ordinea de zi din această săptămână a şedinţei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei. Zona respectivă este protejată, iar valoarea este dată tocmai de casele superbe construite în urmă cu peste 100 de ani şi de grădinile generoase care le înconjoară, scrie Hotnews.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Urbanism, la adresa Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 19, 21A şi 21, un investitor privat, Marian Munteanu, doreşte să construiască un ansamblu de locuinţe colective cu subsol, demisol, parter, două etaje şi etajele 3 şi 4 retrase. Înălţimea maximă a clădirilor propuse: 19,5 m.

 Acolo se permite construirea unor imobile cu următorii indicatori urbanistici: POT max=40%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren şi înălţimea maximă 13m, potrivit reglementărilor în vigoare.

Totuşi, proiectul imobiliar prezentat propune o majorare a acestor indicatori, mai ales în privinţa înălţimii: POT max=48%, CUT max=2,5 mp ADC/ mp teren, înălţimea maximă: 19,5m.

Momentan nu a fost luată o decizie pe subiect, fiind solicitate mai multe clarificări.

În august 2021, primarul Clotilde Armand, scria pe pagina de Facebook că investitorii au cerut demolarea casei vechi de pe teren, dar că nu va semna autorizaţia de demolare.

„Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desfiinţare a construcţiei din Şoseaua P.D. Kiseleff nr. 21. O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-şi dă acordul, eu nu avizez aşa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcţie de cât de mult <<sponsoriza>> un dezvoltator sau altul, ar fi bine să ştie toţi dezvoltatorii că nu mai merge aşa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime", a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Vila din Kiseleff a fost scoasă la vânzare în ianuarie 2016, la preţul de 10 milioane de euro. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite