Un Ferrari parcat neregulamentar a fost „săltat” de poliţiştii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Ferrari a fost ridicat de poliţişti dumincă în Bucureşti, după ce aceştia s-au sesizat că maşina era parcată neregulamentar.

Primăria Capitalei a declanşat, de lunea trecută, operaţiunea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe străzile Bucureştiului, iar programul de lucru al celor şase autospeciale achiziţionate de edili pentru acest serviciu va fi unul non-stop. Conform deciziei Consiliului Municipal sunt vizate „vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti”.

În prima zi, Primăria a ridicat, până la ora 12.00, şapte maşini parcate neregulamentar. Acestea blocau fie staţiile şi mijloacele de transport în comun, fie intrarea în spitale. Pe lângă taxa de 500 de lei care trebuie plătită pentru recuperarea maşinii, şoferii riscă şi amenzi de până 725 lei plus 4 puncte de penalizare, deci neatenţia sau comoditatea poate costa până la 1.225 lei.

Ridicările nu s-au oprit, iar astăzi autărităţile au ridicat un Ferrari parcat neregulamentar.

FOTO Digi24.

Imagine indisponibilă

Avocatul Poporului a cerut prefectului de Bucureşti să atace în contencios hotărârea Consiliului General privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile oraşului, arătând că ridicarea acestor autoturisme nu poate fi dispusă de către poliţiştii locali, ci numai de poliţiştii rutieri. Concret, în sesizare, Avocatul Poporului arată că, în urma examinării actelor normative în vigoare, consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocoteşte normele legale în aplicarea cărora a fost dată şi stabileşte competenţa alternativă a poliţiştilor rutieri sau locali în constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale, iar nu competenţa exclusivă a poliţiştilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenţi constatatori, poliţiştii locali pot dispune măsura ridicării, “prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 şi art. 2031 şi art. 2032 din HG nr. 1361/2006”, arată instituţia.
 
În replică primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat dur pe Facebook susţinând că Avocatul Poporului îi apără pe şoferii nesimţiţi. „Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile : spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că <<am coborât să-mi iau ţigări>>... şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e că în America! Totul este perfect! Avocatului poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris sâmbătă pe Facebook Gabriela Firea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite