Un bucureştean şi-a transformat apartamentul în focar de infecţie: 16 tone de gunoi au fost aruncate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tone întregi de gunoi au fost scoase din apartamentul unui bucureştean
Tone întregi de gunoi au fost scoase din apartamentul unui bucureştean

Primăria Sectorului 2 a descoperit un focar de infecţie în apartamentul unui bucureştean. Reprezentanţii autorităţii publice au scos din casa bărbatului 16 tone de gunoaie pe care le-au aruncat. Bărbatul nu a mai fost văzut de vecini de un an.

Primăria Sectorului 2 a intervenit, miercuri, în cazul unui bucureştean din Sectorul 2 al Capitalei care îşi depozitase în apartament 16 tone de deşeuri.

Exasperaţi de situaţia creată în apartamentul bărbatului, vecinii s-au adresat, săptămâna trecută, Primăriei Sectorului 2 pentru a evacua tonele de gunoi existente în apartamentul acestuia.

Din spusele vecinilor, Radu Hendel, în vârstă de 59 de ani, a fost şofer la RATB. În prezent, acesta nu are nici o sursă de stabilă de venit, dar lucrează ocazional şi încearcă să obţină bani apelând la mila oamenilor.

Pentru că în ultimul an nu a mai fost văzut venind acasă, toate gunoaiele au rămas în locuinţa abandonată, iar restanţa la întreţinere a ajuns la suma de 4.000 de lei. Acum, asociaţia de proprietari intenţionează să-l acţioneze în instanţă, pentru s-şi recupera banii. 

Angajaţii Primăriei Sectorului 2 au eradicat focarul de infecţie, au salubrizat locuinţa, au spălat cu clor pentru dezinfectare şi au aruncat cele 16 tone de gunoi.

Din cauza deşeurilor care blocau uşa, angajaţii Primăriei Sectorului 2 au folosit o nacelă, încercând să ajungă la apartamentul situat la etajul trei prin exteriorul blocului.

Edilii spun că au intervenit pentru evacuarea gunoaielor din garsoniera proprietate particulară, situată într-un bloc în care este constituită asociaţia de proprietari, pentru că exista o posibilitate mare ca vecinii să se îmbolnăvească. 

Cum se procedează în asemenea situaţii?

Legal, în astfel de cazuri se procedează astfel: Asociaţia de proprietari solicită Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti săfacă o constatare a situaţiei.

Cu raportul de constatare al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, asociaţia de proprietari se adresează instanţei de judecată pentru a obţine o aprobare de intrare pe proprietatea privată a persoanei, pentru a face curăţenie.

Pe baza hotărârii instanţei de judecată de încuviinţare de intrare pe proprietatea privată a persoanei, asociaţia de proprietari contractează, contra cost, o firmă de salubrizare, pentru activitatea de evacuare a deşeurilor şi igienizarea locuinţei. 

Pe aceeaşi temă:

„Celulă de criză” pentru gunoaiele din judeţul Tulcea: valoarea proiectului este mai mare decât bugetul Consiliului Judeţean pe anul 2013

Atenţie unde lăsaţi gunoaiele! Se fac controale în zonele preferate de argeşeni pentru picnic

POZA ZILEI Eroi au fost, erori sunt încă

Marea Neagră din plastic - sau ce se poate face din gunoaiele aruncate în mare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite