Un bucureştean şi-a abandonat câinele pe care-l avea de 7 ani. Cum şi-a justificat gestul şi ce pedeapsă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Un bucureştean a fost sancţionat cu suma de 1.000 de lei după ce şi-a părăsit câinele într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Este al doilea caz de abandon canin înregistrat de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

„Într-o dimineaţă de aprilie, C.P. s-a trezit mai devreme ca de obicei. Puppy – un mic Bichon maltez - îl aştepta cuminte, la uşă. De 7 ani, de când erau împreună, învăţase că urmează plimbarea de dimineaţă. Omul a luat zgarda şi hăinuţa specială care să-l ferească de frig pe căţel. L-a îmbrăcat şi, legaţi de lesă, au ieşit în parcul Cosmos din cartierul Pantelimon. L-a legat pe Puppy de un gard şi a plecat“, transmite Poliţia Capitalei pe Facebook.

Câinele avea cip de identificare şi , cu ajutorul Registrului de evidenţă al câinilor cu stăpân, proprietarul a fost identificat.

În urma discuţiilor cu poliţiştii locali, proprietarul în vârstă de 65 ani a recunoscut că, din cauza problemelor financiare, a fost nevoit să-şi abandoneze patrupedul care i-a fost animal de companie timp de 7 ani. 

“Am îmbrăcat câinele, am ieşit în parc şi l-am legat de un stâlp. Am rămas câteva minute să văd dacă îl ia cineva. Când am văzut că este luat de o femeie, am plecat”, a declarat C.P. inspectorilor Poliţiei Animalelor. Bărbatul a mai precizat că nu ştia că fapta sa constituie contravenţie şi nici că avea posibilitatea de a-şi ceda animalul de companie unui adăpost.

Pentru încălcarea art. 6 alin. 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, C.P. a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 de lei, iar câinele a fost dat spre adopţie de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite