Un bucureştean şi-a abandonat câinele pe care-l avea de 7 ani. Cum şi-a justificat gestul şi ce pedeapsă a primit

Un bucureştean şi-a abandonat câinele pe care-l avea de 7 ani. Cum şi-a justificat gestul şi ce pedeapsă a primit

FOTO Facebook

Un bucureştean a fost sancţionat cu suma de 1.000 de lei după ce şi-a părăsit câinele într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Este al doilea caz de abandon canin înregistrat de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Într-o dimineaţă de aprilie, C.P. s-a trezit mai devreme ca de obicei. Puppy – un mic Bichon maltez - îl aştepta cuminte, la uşă. De 7 ani, de când erau împreună, învăţase că urmează plimbarea de dimineaţă. Omul a luat zgarda şi hăinuţa specială care să-l ferească de frig pe căţel. L-a îmbrăcat şi, legaţi de lesă, au ieşit în parcul Cosmos din cartierul Pantelimon. L-a legat pe Puppy de un gard şi a plecat“, transmite Poliţia Capitalei pe Facebook.
 
Câinele avea cip de identificare şi , cu ajutorul Registrului de evidenţă al câinilor cu stăpân, proprietarul a fost identificat.
 
În urma discuţiilor cu poliţiştii locali, proprietarul în vârstă de 65 ani a recunoscut că, din cauza problemelor financiare, a fost nevoit să-şi abandoneze patrupedul care i-a fost animal de companie timp de 7 ani. 
 
“Am îmbrăcat câinele, am ieşit în parc şi l-am legat de un stâlp. Am rămas câteva minute să văd dacă îl ia cineva. Când am văzut că este luat de o femeie, am plecat”, a declarat C.P. inspectorilor Poliţiei Animalelor. Bărbatul a mai precizat că nu ştia că fapta sa constituie contravenţie şi nici că avea posibilitatea de a-şi ceda animalul de companie unui adăpost.
 
Pentru încălcarea art. 6 alin. 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, C.P. a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 de lei, iar câinele a fost dat spre adopţie de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: