Un bărbat care a furat veşminte preoţeşti dintr-o biserică, prins în Centrul Istoric în timp ce se plimba îmbrăcat în sutană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei îmbrăcat în veşminte preoţeşti albe FOTO Adevărul
Hoţul se plimba prin Centrul Vechi al Capitalei îmbrăcat în veşminte preoţeşti albe FOTO Adevărul

Un bărbat care a furat veşminte preoţeşti din altarul unei biserici din Capitală a fost prins, joi noapte, de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB), în timp ce se plimba în Centrul Istoric al Capitalei îmbrăcat într-o haină pe care o poartă preoţii în timpul slujbei, pe care pusese peste corpul gol.

Agenţii de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) au fost anunţaţi că un bărbat se plimbă în zona centrală a Capitalei îmbrăcat sumar, într-un veşmânt alb.

„Operatorii din cadrul Dispeceratului PLMB surprinseseră imagini - în cadrul unei acţiuni de menţinere a ordinii publice în Capitală - cu un tânăr care, suspect, se plimba în zona Centrului Istoric îmbrăcat doar într-o mantie albă pe care era cusută o cruce aurită", se arată într-un comunicat de presă al PLMB.

O patrulă a fost trimisă pentru identificarea bărbatului, iar agenţii au constatat că acesta mai avea asupra sa, pe lângă haina albă, pe care o purta peste corpul gol, şi alte veşminte preoţeşti. Bărbatul a recunoscut că haina preoţească cu care era îmbrăcat, precum şi celelalte obiecte bisericeşti le-a furat dintr-un lăcaş de cult din zona centrului Capitalei. El le-a spus poliţiştilor că voia doar „să se plimbe prin Bucureşti îmbrăcat de sărbătoare, ca preoţii“.

Poliţiştii locali au descoperit uşile de la lăcaşul de cult forţate, altarul răvăşit, iar în mijlocul bisericii erau o pereche de blugi, un tricou şi o haină ale bărbatului.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din judeţul Iaşi, care a venit în Capitală de câteva săptămâni, era cunoscut ca o persoană fără adăpost. Până în prezent, acesta nu a creat nicio problemă, el fiind cunoscut ca o persoană care trăieşte din mila oamenilor. Bărbatul a fost predat Secţiei 10 de Poliţie, împotriva acestuia fiind depusă o plângere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite