Un bărbat a fost muşcat de un şobolan pe o stradă din centrul Capitalei. Acesta a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Pixabay
Foto. Pixabay

Un bărbat din Bucureşti a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase după ce a fost muşcat de un şobolan, pe o stradă din centrul Capitalei. Acesta se află în afara oricărui pericol după ce i s-a administrat tratament şi vaccin anti-rabic.

Bărbatul se simte bine deoarece a fost o muşcătură uşoară la picior.

„Muşcături de şobolani am mai avut chiar, dacă se întâmplă rar. Înseamnă reguli de igienă precare, dar astfel de situaţii trebuie evitate. Am avut situaţii în trecut de copii muşcaţi de faţă sau astfel de plăgi mai importante. În astfel de situaţii se face igiena locală şi vaccinarea antitetanică şi antirabică, profilaxie cu antibiotice”, a spus medicul Adrian Marinescu pentru Digi24, explicând ce trebuie să fac cei care se confruntă cu o astfel de situaţie.

Medicul a adăugat că vaccinul antirabic se face în mai multe doze.

„Pacientul nu rămâne în spital, el trebuie să vină conform unui calendar, în mai multe zile, într-un interval de o lună aproximativ”, a spus Marinescu.

În cazul unei muşcături de şobolan, „înainte de toate folosim apă şi săpun, folosim soluţii dezinfectante şi mergem la centrul antirabic din regiunea unde ne aflăm, pentru a face acest tratament cât mai repede”, a spus medicul.

Prezentarea la spital e necesară, pentru că şobolanii pot transmite multe boli infecţioase.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite