Un balcon al Hotelului Minerva s-a prăbuşit peste terasa unui restaurant. O fetiţă de numai şase luni a fost rănită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un balcon al unui apartament din centrul Capitalei, situat pe strada Gheorghe Manu, s-a prăbuşit astăzi în jurul orei 16.00. În urma accidentului, o feţiţă de numai şase luni a fost uşor rănită la cap de bucăţile construcţiei care au căzut. Tencuiala de pe balconul ultimului etaj s-a prăbuşit peste terasa unui restaurant chinezesc, unde se aflau doar patru persoane. Clădirea este veche de mai bine de 60 de ani.

UPDATE 17:45 Fetiţa de şase luni rănită după prăbuşirea faţadei de la hotelul Minerva a avut cioburi pe tot corpul şi este supusă în continuare la investigaţii necesare pentru a fi găsite toate particulele de sticlă. "Bebeluşul se află, în continuare, la secţia de chirurgie plastică, pentru a fi găsite eventualele fărâme de sticlă ce au rămas pe corp", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

UPDATE 17:15 Din cercetările autorităţilor reiese că faţada hotelului Minerva s-a prăbuşit după ce mai mulţi muncitori lucrau pe acoperiş cu un picamăr. Nu s-a stabilit încă dacă acesta este motivul desprinderii balconului de clădire.

Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru Mediafax, că la hotel a fost adusă, încă de sâmbătă dimineaţă, o echipă de muncitori, pentru a înlocui finisajele de pe acoperişul hotelului."S-a lucrat încă de dimineaţă. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamăr", a declarat acesta.

"Confirm că aici aveau loc nişte lucrări, însă nu pot spune că există o legătură directă cu incidentul. Este vorba şi despre o clădire veche, e posibil ca bucata să se fi desprins pur şi simplu", a declarat reprezentantul echipajului de pompieri deplasat la faţa locului.

Mai multe echipaje ISU s-au deplasat la locul accidentului pentru a securiza zona. De asemenea, a intervenit şi un echipaj al pompierilor care se vor asigura că nici o bucată din clădire nu mai pune în pericol siguranţa altcuiva. Din fericire, bebeluşul lovit de bucăţile desprinse nu a suferit răni grave. Bucăţi din tencuială i-au lovit uşor faţa iar fragmente nici de gean i-au ajuns pe tot corpul. Părinţii au transportat-o pe micuţă la spitalul Gheorghe Alexandrescu pentru investigaţii suplimentare. Medicii au declarat că starea copilului este stabilă, neexistând nici un risc de complicaţii.

Întregul balcon de la ultimul etaj al Hotelului Minerva s-a desprins şi a căzut pe terasa unui restaurant chinezesc aflat la parterul clădirii. În apropiere se află şi o staţie de autobuz, dar din fericire nu erau prea mulţi trecători. Deşi clădirea a fost renovată acum câţiva ani, bucata de aproximativ cinci tone s-a prăbuşit inexplicabil.

În urma incidentului, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construită în special din sticlă, a fost distrusă.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite