Ultimul obstacol care a împiedicat lucrările la bulevardului Uranus a fost îndepărtat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la bulevardul Uranus s-au desfăşurat cu dificultate în ultimii doi ani FOTO Npt.ro Bogdan Păvăloi
Lucrările la bulevardul Uranus s-au desfăşurat cu dificultate în ultimii doi ani FOTO Npt.ro Bogdan Păvăloi

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei au aprobat exproprierea ultimului imobil pentru finalizarea lucrărilor la Bulevardul Uranus pe primul tronson. Astfel, Primăria va oferi suma de 3.700 euro pentru un imobil de 9,37 metri pătraţi.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a aprobat în cadrul şedinţei de vineri exproprierea ultimului imobil care împiedica lucrările la primul tronson al Bulevardului Uranus. Deşi clădirea măsoară doar 9,37 de metri, de-a lungul timpului a reprezentat un obstacol pentru finalizarea lucrărilor. Astfel, Primăria va oferi proprietarului suma de 16.800 de lei echivalentul sumei de 3.700 euro.

Porţiunea rămasă de expropriat reprezintă o parte dintr-un imobil de 150 de metri pătraţi expropriaţi încă din 2010, la care se mai alătură o suprafaţă de 262 de metri pătraţi contra sumei 332.000 de euro.

Deoarece această cameră de 9,37 de metri era deţinută de alt proprietar, aceasta nu a putut fi expropriată în acelaşi timp. Totodată, proprietarul suprafeţei a omis depunerea actelor şi nu a permis autorităţilor să facă studiile necesare pentru stabilirea valorii camerei, astfel expropierea a fost amânată.

După aplicarea acestei măsuri de expropriere, Primăria va trebui să găsească o soluţie viabilă pentru clădirea istorică Hala Matache, care a rămas singurul impediment în finalizarea lucrărilor la Bulevardului Uranus, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei.

Situaţia monumentului istoric este neclară, deoarece în ultimii doi ani, societatea civilă, ONG-urile, dar şi arhitecţi de renume au căutat soluţii împreună cu municipalitatea. Primăria luase decizia de a muta Hala Matache cu 37 de metri mai în spate, pentru a lăsa spaţiu bulevardului. Însă, decizia Primăriei a fost respinsă la data de 24 septembrie de Comisia Naţională de Dezvoltarea Teritorială (CNDT) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În momentul de faţă, pe acest tronson, se lucrează între Piaţa Buzeşti (intersecţia străzilor Gheorghe Polizu, Occidentului şi Buzeşti) şi Calea Griviţei şi între Mircea Vulcănescu şi Ştirbei Vodă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite