Ultimul weekend cu Dino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 25.000 de vizitatori, în special copii, au venit la expoziţia de dinozauri robotizaţi care a fost deschisă la începutul lunii februarie în incinta Romexpo.

Doar astăzi şi mâine, între orele 10.00 şi 20.00, cei peste 30 de uriaşi din peisajul preistoric mai pot fi văzuţi de cei interesaţi. Dinozaurii au peste şapte metri înălţime şi 14 metri în lungime. Atmosfera este inedită întrucât sunt redate sunetele pe care le scoteau dinozaurii.

Aceştia se şi mişcă, cu ajutorul unor comenzi transmise printr-un calculator. Este recreat şi habitatul dinozaurilor în jurul lor putând fi văzute şi plante de la vremea lor. Prin efecte speciale de lumină, dinozaurii sunt animaţi.

Film documentar 3D cu dinozauri

„Expoziţia aparţine unor cetăţeni argentinieni care fac un tur prin lume pentru a-i prezenta. Sunt confecţionaţi din instalaţii metalice şi burete. Au mai fost în Austria, Ungaria, Cehia, Chile şi acum au fost pentru prima dată în România”, a declarat directorul expoziţiei, Cristian Stănescu.

Unii copii s-au speriat la vederea dinozaurilor, dar cei mai mulţi dintre ei nu păreau înfricoşaţi de dinozaurii imenşi, ba mai mult erau curioşi să-i atingă. „Nu mi-e frică deloc chiar îmi place”, a spus Erica în vârstă de 10 ani. Vizitatorii sunt însoţiţi de un ghid care le explică trecutul animalelor preistorice.

Copiii pot urmări un film documentar 3D cu dinozaurii, îl pot călări pe Dino pentru trei minute cu 10 lei sau se pot fotografia pentru 15 lei. Preţul de intrare este de 40 de lei pentru copiii de până la 14 ani şi 60 de lei pentru adulţi. Familiile de patru persoane plătesc 160 de lei.

Sunt confecţionaţi din instalaţii metalice şi burete. Acum au fost pentru prima dată în România” - Cristian Stănescu, directorul expoziţiei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite