Ultima fiţă la iahturi, luminile subacvatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cumpărători se numără proprietarii de bărci cu bani. Alexandru Vlase şi-a început, anul trecut, afacerea cu spoturi pentru ambarcaţiuni, în Bulgaria, şi de la începutul lui 2010 le-a adus şi pe piaţa din România. Nu se aştepta, dar dintr-un foc a vândut 80% din marfa pe care o avea pe stoc.

„Au fost cumpărate de deţinătorii de iahturi, dar şi de unii prieteni. E vorba, însă, în special, de oameni de afaceri, cu precădere, de cei cu bani, care îşi permit un astfel de moft“, a spus el. Spoturile se montează de jur împrejur, în partea de jos a ambarcaţiunii, care este, astfel, „tunată“.

Luminile subacvatice sunt preferate de deţinătorii „maşinăriilor de lux“ care sunt pasionaţi de scuba-diving, un nou sport extrem, care câştigă tot mai mult teren în România. La fel de utilă este şi luminarea apei pentru cei care vor, pur şi simplu, să înoate pe timp de noapte.

Spoturile sunt folositoare şi pentru pescarii care deţin bărci, mai puţin fiţoase, dar care obişnuiasc să-şi piardă nopţile în larg şi au nevoie de lumină în timp ce pescuiesc.

Dotare completă cu aproape 5.000 de euro

Ledurile sunt fabricate în Statele Unite ale Americii, din oţel inoxidabil, marin. Spoturile funcţionează pe baza unui sistem de descărcare, foarte puternică, ceea ce face ca lumina să fie cât mai răspândită de la navă, în apă, pe o suprafaţă cât mai mare.

Costurile se ridică la 620 de euro cu TVA inclus, iar, spre exemplu, pentru un iaht de 15 metri lungime a fost nevoie de opt astfel de proiectoare. Pentru a-şi promova produsul, Alexandru Vlase a venit şi la târgul de turism exclusivist „Kings Holiday“, care se desfăşoară, la acest sfârşit de săptămână, la World Trade Plaza din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite