Tribunalul Bucureşti suspendă greva STB şi dispune reluarea imediată a activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea grevei realizate de sindicaliştii STB şi a dispus reluareade urgenţă a activităţii angajaţilor. Decizia este executorie.

Dacă cererea se va admite, angajaţii STB vor fi obligaţi să îşi reia activitatea.

O altă cerere a fost introdusă pe rolul instanţei de conducerea societăţii, de constatare a nelegalităţii grevei, termenul fiind stabilit pentru mâine, ora 12.00.

Sindicaliştii STB au demarat, joi dimineaţa, o grevă spontană, transportul în comun de suprafaţa fiind paralizat. Conducerea Societăţii a anunţat că acţiunea este ilegală, solicitând intervenţia judecătorilor în acest sens. Şi Nicuşor Dan a afirmat că greva este ilegală, menţionând că este dispus să negocieze cu angajaţii nemulţumiţi, însă nu cu liderii de sindicat.

Greva de joi a angajaţilor STB vine după ce miercuri câteva sute de persoane au protestat la sediul companiei, nemulţumite de modul în care merg negocierile pentru condiţiile de lucru şi salarizare.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat joi că greva la Societatea de Transport Bucureşti, în urma căreia maşinile nu au ieşit pe traseu, este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile.

Vasile Petrariu, liderul sindicatului de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) a declarat, joi, că şoferii STB vor relua munca doar când directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administraţie. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei care afirmase că doreşte să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite