Traian Băsescu: „Metroul trebuie să rămână la Ministerul Transporturilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu crede că trecerea Metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei ar fi o greşeală
Traian Băsescu crede că trecerea Metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei ar fi o greşeală

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, miercuri seară, la postul de televiziune B1 Tv, că metroul bucureştean ar trebui să rămână în administrarea Ministerului Transporturilor, cel puţin în perioada de dezvoltare a reţelei.

Şeful statului, fost primar al Capitalei, dar şi fost ministru al Transporturilor, susţine că metroul nu se poate dezvolta dacă ar trece din administrarea Ministerului Transporturilor, la Primăria Generală a Capitalei. „O să fiu cinstit: metroul, transferat la Primăria Capitalei va avea probleme. Cât am fost primar nu am vrut să aud de trecerea metroului la Capitală. (...) La metrou, dacă nu funcţionează pompele ce colectează apa infiltrată, în două zile avem apă în staţii”, a declarat Traian Băsescu, la postul B1 Tv, întrebat ce părere are despre proiectul recent al transferării metroului la Primăria Capitalei.

De asemenea, preşedintele a explicat că nu poate fi vorba despre o comparaţie cu alte capitale, cum ar fi New York-ul, unde metroul se află sub umbrela municipalităţii. „La New York, metroul s-a născut la primărie”, a completat Traian Băsescu.

La RATB dacă ai bani de investiţii mai cumperi nişte autobuze. La Metrorex, dacă ai bani de investiţii faci tuneluri de-astea complicate. Experienţa dobândită la Ministerul Transporturilor nu poate fi acoperită de Primăria Capitalei. Eu am spus că nu vreau să aud de metrou la Capitală, ştiind complexitatea problemelor pe care le ridică metroul”, a mai explicat Băsescu, la postul B1 Tv.

Proiectul trecerii metroului de la Ministerul Transporturilor a ajuns pe tapet în toamna anului trecut, în urma unei întâlniri între primarul general Sorin Oprescu şi premierul Victor Ponta. Tot atunci s-a discutat şi despre fuzionarea Radet cu Elcen.

Miercuri, când memorandumul privind fuziunea Radet cu Elcen a fost aprobat de Gurven, Victor Ponta declara că metroul va fi trecut la Capitală atunci când se vor rezolva toate problemele.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite