TPBI: Trenul metropolitan va prelua navetiştii din suburbii în condiţii civilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trenuri metropolitane

Trenul Metropolitan Bucureşti - Ilfov, proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI), va fi prezentat miercuri, 22 septembrie, în cadrul evenimentului "Săptămâna europeană a mobilităţii" (16 - 22 septembrie).

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei, proiectul a obţinut locul II (la secţiunea Administraţie) la concursul organizat, recent, de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

"Proiectul Tren Metropolitan este o componentă a Zonei Metropolitane Bucureşti care va pune în valoare infrastructura existentă şi va integra concepte şi tehnologii prietenoase cu mediul. Proiectul prevede 16 servicii (linii de tren metropolitan), care vor uni cartierele Municipiului Bucureşti şi localităţile din Judeţul Ilfov prin intermediul unor vehicule moderne şi al unor viitoare gări care vor duce la revitalizarea localităţilor. După implementarea proiectului, Bucureştiul se va număra printre oraşele care asigură preluarea navetiştilor din suburbii, în condiţii civilizate, cu un serviciu de transport modern pe cale ferată. Trecerea la tehnologii de transport fără emisii de dioxid de carbon şi reducerea poluării atmosferice, a poluării fonice şi a accidentelor, toate acestea vor duce la îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii în mediul urban", se menţionează în comunicatul citat.

"Săptămâna europeană a mobilităţii" reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în perioada 16 - 22 septembrie, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Prezentarea proiectului Trenului Metropolitan Bucureşti - Ilfov este una dintre acţiunile cu care Municipiul Bucureşti participă la această campanie.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite