Tone de deşeuri abandonate în Albeşti şi Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună după ce cazul a explodat în presă, autorităţile de mediu se mulţumesc să privească cu mâinile în sân drama locuitorilor forţaţi să nu mai bea apa din fântâni de teama substanţelor toxice lăsate de izbelişte de firmele angajate să distrugă deşeurile periculoase.

Trei oameni de afaceri au fost găsiţi responsabili pentru contaminarea pământului la Albeşti, Chitila şi Bucureştii Noi: Nelu Găină, Maricel Bartic şi Constantin Furtună, informează Realitatea TV. Investigaţiile arată că din 2007 şi până acum, cei trei au rotit prin mai multe firme având ca obiect de activitate colectarea de deşeuri periculoase, contracte de zeci de milioane de euro cu cele mai mari combinate industriale din ţară.

Multe dintre firme şi punctele de lucru au fost autorizate de Agenţia de Mediu Ilfov, condusă de Ninel Peia. Fratele acestuia apare însă, prin intermediul unei firme, acţionar alături de cei anchetaţi cu o treime din afacere. Firma are la rându-i contracte cu doi dintre marii colectori de deşeuri electrocasnice.

Patronii arestaţi, firmele lucrează în continuare


Acum, la o lună de la arestarea patronilor, firmele lucrează încă, ba chiar Petromar a deschis un nou anunţ de participare la ecologizarea a trei obiective la Electroputere Craiova, spun jurnaliştii de la Realitatea Tv. Potrivit acestora, Petromar are ca asociat pe soţia lui Constantin Furtună, printre primii arestaţi.

În punctul de lucru de la Albeşti ar fi trebuit să fie amenajat un depozit ecologic. Din idee au rămas rezervoare îngropate, butoaiele cu substanţe toxice şi bidoane cu semnele morţii pe ele. Procurorii au facut adrese la institutiile cu atributii pentru testarea şi ecologizarea zonei, dar fără efect.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite