Toalete de primăvară pentru copacii Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfrumuseţarea pripită nu va împiedica ruperea crengilor la următoarea vijelie

pus pe curăţat pomi. şi asta se întâmplă în zone în care tineri de 25 de ani nu-şi amintesc să mai fi văzut aşa ceva de când sunt. Deşi n-o recunosc, moartea adolescentului ucis de plop a determinat autorităţile să treacă la treabă. În toate sectoarele, ADP-urile au intrat în priză, de teamă să nu se mai repete tragedia de lângă Liceul Decebal.
Pe şoseaua Pantelimon, între Granitul şi Piaţa Delfinului, lucrătorii ADP se urcă în copaci şi taie cu drujbele crengile mari ale arborilor. Muncitorii mută maşinile pentru a le feri de crengile în cădere, iar după terminarea operaţiunilor, acestea rămân în mijlocul drumului. "Am atacat două zone mari ale sectorului 2, Pantelimon şi Colentina, din punct de vedere al toaletărilor masive, pentru a împiedica producerea unor accidente în cazul prăbuşirii lor în caz de furtună, dar şi pentru refacerea coroanei arborilor", spune Cristian Lemnaru, directorul Administraţiei Domeniului Public sector 2. Toaletarea se poate face însă în orice anotimp. În plus, specialiştii Biroului de Protecţie şi Monitorizare a Stării Mediului spun că toaletarea pripită a arborilor nu exclude posibilitatea ca la următoarea furtună să cadă ramuri din copacii Bucureştiului.

Ultima furtună a doborât 50 de arbori
Cea mai recentă furtună a doborât în Capitală peste 50 de arbori. În sectorul 1, autorităţile au fost nevoite să cureţe carosabilul şi trotuarele ore întregi, după ce au căzut 13 copaci, în principal pe strada Jugastrului şi pe bd. Dacia. Potrivit Direcţiei de protecţia mediului din Primăria Capitalei, în acest an, în Bucureşti, s-au aprobat 23 de avize pentru tăiere şi sunt în discuţii la comisiile de specialitate alte 72 de solicitări.

Unde semnalaţi copacii periculoşi
Pentru sesizări privind necesitatea tăierii unor copaci periculoşi puteţi suna la următoarele numere de telefon: ADP sector 2 - sector 2, 253.13.02; ADP sector 3 - 346.45.54; A.D.P. sector 6 - telefon 410.25.50.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite