Artiştii Operei Comice din Bucureşti, campioni absoluţi la Campionatul „Euro Folk” 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii Operei Comice pentru Copii din Bucureşti (OCC) au obţinut titlul de Campion Absolut, Grand Prix, Medalia de Aur şi Placheta Orfeul de Aur la cea de-a VI-a ediţie a Campionatului European de Folclor „Euro Folk” 2014, informează un comunicat de presă al OCC. Evenimentul a fost organizat de European Association of Folklore Festival (EAFF), în parteneriat cu Euro Folk Academy.

De asemenea, soliştii Operei Comice, Oana Şerban, Lucia Racoveanu, Roberta Enişor, Jennyfer Dumitraşcu şi Bogdan Şerban au primit Premii Speciale la „Euro Folk" 2014, acordate „ca o încununare a evoluţiilor lor artistice şi a succesului de care s-au bucurat în cele două seri de festival”, se arată în comunicatul citat. La succesul spectacolului de muzică şi dansuri populare a contribuit şi baletul Operei Comice bucureştene, ai cărui dansatori au primit diplome de excelenţă. 

În competiţie au fost înscrise 70 de ansambluri din Bulgaria, Turcia, Armenia, Malaezia, Rusia, Letonia, Republica Moldova Israel şi India. Campionatul European de Folclor, „Euro Folk" 2014, a avut loc în localităţile Nessebar, Burgas, Sveti Vlas şi Pomorie din Bulgaria şi este considerat cel mai important eveniment de tradiţii populare din Europa. În concurs se înscriu anual între 9.000 şi 15.000 de muzicieni, dansatori şi interpreţi din toată lumea, iar competiţia este difuzată de peste 50 de posturi de televiziune şi transmisă live, prin intermediul World Wide Internet Television „Euro Folk”. 

Recomandări pe aceeaşi temă:

Felicia Filip şi Adrian Găzdaru, în ultima etapă a concursurilor de management pentru Opera Comică şi Teatrul Excelsior

Patru „mărţişoare muzicale“, la Opera Comică pentru Copii

Don Quijote se luptă cu morile de vânt pe scena Operei Comice pentru Copii, în februarie

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite